Kan du klare 8000 kalorier fra morgenstunden?

En cafe i Portishead serverer 'Monster Mega Breakfast' og den lever op til navnet

Det kræver løse bukser og en sund appetit, hvis man vil igennem 'Monster Mega Breakfast'. (Foto: Polfoto)
Det kræver løse bukser og en sund appetit, hvis man vil igennem 'Monster Mega Breakfast'. (Foto: Polfoto)

Er du startet 2015 med planer om en mindre kalorietung hverdag? Måske har du rent faktisk holdt igen med smøret her til morgen.

I så fald er den menu, der netop er blevet lanceret på Corner Cafe i engelske Portishead i nærheden af Bristol slet ikke noget for dig.

Den løber op i 8000 kalorier, hvilket er over tre gange så meget som det, der normalt anbefales at et voksent menneske bør indtage i løbet af en hel dag.

Det kræver så også en ualmindeligt sund appetit fra morgenstunden at komme igennem hele serveringen, der ikke overraskende er helt i klassisk engelsk gourmet-ånd.

Det vil sige seks skiver bacon, seks pølser, seks spejlæg, tre omeletter, to skåle med bønner, champignoner, seks skiver black pudding, der kan sammenlignes med blodpølse, flere varianter af grillede kartofler, fire løgringe, fire skiver toastbrød, to skiver ristet brød, en halv, grillet tomat samt yderligere to skåle tomater.

Man kan selv bestemme om det skal skylles ned med en milkshake eller en energidrik.

Fra Beachy Head går det 175 meter ned i dybet, og når du står en meter fra kanten, hvor der hverken er rækværk eller afgrænsning, kan du mærke adrenalinen pumpe rundt i kroppen. Det er hertil - og ikke længere. Foto: Jens Henrik Nybo Udland På sydspidsen af England

Den samlede pris for 'Monster Mega Breakfast' lyder på 145 kroner, hvilket fremstår mere overkommeligt end måltidet i sig selv. Maden serveres sammen med en udfordring. Kan man spise op inden for en time, så er der både diplom, særlig nøglering, gavekort og plads på væggen dedikeret til dem, der har gennemført.

Ind til videre er væggen tom. Ingen har evnet at spise sig igennem menuen inden for en time. Inden for den første uge, hvor morgenmåltidet har været været på menukortet, har fem personer gjort forsøget og fejlet.

(artiklen fortsætter under billedet)

Sådan tager 8000 kalorier sig ud. Ingen har endnu formået at spise sig igennem på den afsatte time. (Foto: Polfoto)
Sådan tager 8000 kalorier sig ud. Ingen har endnu formået at spise sig igennem på den afsatte time. (Foto: Polfoto)
 

- Ideen opstod efter at vi havde set programmet 'Man V Food'. Mig og min søster tænkte, at vi simpelthen måtte prøve det af, forklarer Lucy Butler, der driver cafeen, til Plymouth Herald.

- Og hvis vi skulle prøve det, så tænkte vi, at det skulle være den største i Storbritannien. Vi tjener ikke rigtigt noget på det, så det er mest for sjov.

Stor ordre, lille køkken
Hele anretningen tager omkring ti minutter at få klar. En køkkenhjælper tager sig af æg, omeletter, bønner, brød og tomater, mens en kok klarer alle de dele, der skal frituresteges.

- Det kan klares på ti minutter, hvilket for os er lang tid. Vi er et fast food-sted, så når en af de her ordrer kommer ind, så bliver køkkenet helt manisk.

- Der er ikke ret meget plads i køkkenet, og vi skal have det klaret hurtigt, for det ville være endnu sværere at spise sig igennem, hvis det var koldt. Og så er vi i øvrigt slet ikke interesseret i at servere den slags mad kold.

0 kommentarer
Vis kommentarer