Lav din egen ferie – og spar tusindvis af kroner

Det kan være dyrt at rejse mod varme temperaturer, når vinteren raser herhjemme, men med lidt snilde kan du f.eks. opleve sol og strand i Thailand til en ganske fornuftig pris

Drømmer du om hvide sandstrande og drinks i solen? Ferien behøver slet ikke at være så dyr, som du frygter. (Foto: All Over)
Drømmer du om hvide sandstrande og drinks i solen? Ferien behøver slet ikke at være så dyr, som du frygter. (Foto: All Over)
Følg Ferie

Hvad skal du i vinterferien 2017?

Hold nu op, det skal vi da ikke planlægge allerede nu, tænker du måske.

Det er jo forår, og nu skal vi i stedet tænke på sol, sommer, fadøl, og hvor de tre ugers sommerferie skal tilbringes.

Men glem det. Det er faktisk en god idé allerede nu at gå i gang med at planlægge din vinterferie i 2017, hvis du drømmer om at rejse ned i varmen, når den danske vinterkulde for alvor er tilbage igen.

Ud over at have sommerferie på hjernen, tænker du måske også, at rejsebureauerne alligevel ikke har bikset deres kataloger for næste vinter på plads endnu, og hvad gør man så?

Planlæg din ferie selv
Glem rejsebureauerne, og planlæg din egen tur. Hvis du tager sagen i egen hånd, bruger lidt tid på at søge efter flybilletter og hoteller på nettet, finder du ud af, at du kan få masser af luksus og alligevel spare mange tusinde kroner.

På trods af at det sikre altid er at ringe til et rejsebureau, der hurtigt kan sammensætte en rejse for dig, så vil du formentlig ikke fortryde det, hvis du vover dig ud som din egen rejsearrangør.

Thailand på budget
Vi var i Thailand i 17 dage, boede tre forskellige steder og betalte 9.100 kroner pr. person for rejsen inklusive fly, hotel og transport undervejs.

Det er billigt. Meget billigt. Og måske kan du ikke selv gøre det lige så billigt, men du kan helt sikkert spare mange penge, hvis du er ude i god tid.

Vi havde to mellemlandinger – i Düsseldorf og Hongkong – før vi landede på Phuket. Og med de penge, vi sparede på flybilletterne, kunne vi uden problemer leve fedt i Thailand. Alt handler jo om prioritering.

Jane, Mads Erik og Gitte arrangerede selv rejsen i så god tid, at der blev plads i budgettet til masser af ekstra nydelse og luksus, bl.a. her på Cousin resort på Koh Kho Khau. (Foto: Privat)
Jane, Mads Erik og Gitte arrangerede selv rejsen i så god tid, at der blev plads i budgettet til masser af ekstra nydelse og luksus, bl.a. her på Cousin resort på Koh Kho Khau. (Foto: Privat)
 

Strand, afslapning og mad i topklasse
Når du selv er rejsearrangør, er det vigtigt at finde præmissen for rejsen. Er det ren afslapning, eller er det fest og farver, du leder efter?

Hvis du er til afslapning, fantastiske strande, ro, fred og mad i topklasse, skal du tage en tur til Koh Kho Khao. En Ø, der ligger 20-25 km nord for Khao Lak. Det tager kun to timer i bil, når du lander i Phuket lufthavn.

Du bliver sat af på havnekanten, snupper en long tail boat og sejler de ti minutter til Koh Kho Khao. På øen holder der en tuk-tuk parat til at køre dig til dit hotel.

På Koh Kho Khao bliver du mødt af 18 km hvid sandstrand, smukt vand og endnu vigtigere: Ro, fred og ganske få turister.

Der er ikke så meget, du kan foretage dig. Jo, du kan slappe af, læse en bog, nyde vejret, vandet, maden og de kolde drinks.

Valuta for pengene
Og så er det i øvrigt ingen kunst at finde et femstjernet hotel, der koster spidsen af en jetjager. Det er til gengæld langt sværere at finde en lille, uopdaget perle, hvor du virkelig får valuta for pengene.

Resortet på Koh Kho Khau havde kun to stjerner og kostede blot 330 kr. pr. nat for to personer. Men det viste sig at være en sjælden perle med værelser kun 30-40 meter fra vandkanten. (Foto: Privat)
Resortet på Koh Kho Khau havde kun to stjerner og kostede blot 330 kr. pr. nat for to personer. Men det viste sig at være en sjælden perle med værelser kun 30-40 meter fra vandkanten. (Foto: Privat)
 

Det fandt vi dog på Koh Kho Khao. Men lad mig være ærlig. Rejsekammeraterne var betænkelige, da vi bookede det tostjernede Cousin Resort på Koh Kho Khao. De bor normalt aldrig under fire stjerner.

Vi boede på de billige værelser til 330 kroner pr. nat. De lå blot 100 meter fra vandkanten.

Når man har haft gode oplevelser, skal man ikke være bange for at vende tilbage. Nu har vi allerede booket ’luksusværelserne’ til næste år til 400 kroner pr. nat. Her er der direkte udgang til poolen og 25-30 meter til vandkanten..

Bitter fortrydelse
Det er et sted med en fantastisk atmosfære. Et sted, hvor vi kun boede tre nætter, men bittert fortrød, vi ikke havde booket flere dage, fordi servicen var i top.

Bare tænk tanken: At dase på stranden i en liggestol, hvilket i øvrigt ikke kan lade sig gøre i Phuket og i Khao Lak-området, da liggestole, parasoller og andet strand-gear er ulovligt, og blot tælle 16 mennesker i de nærmeste omgivelser. Så roligt kan der være i Thailand på en af de mange små, hyggelige øer.

Vi var desuden seks dage i Khao Lak, som er en hyggelig og overskuelig by, hvor en lang gade danner rammen om det, der foregår i byen.

Turen sluttede med fem dage på Phuket på Surin Beach. Dét lærte os fire rejsekammerater, at vi ingen ambitioner har om at vende tilbage til lige præcis dét sted. Vi oplevede det som ét stort turist-helvede. Men det kan til gengæld sagtens være godt, hvis man primært ønsker en ferie med fest, farver og dans til den lyse morgen.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+