Madeira hylder sin berømte søn

Real Madrid-spilleren Cristiano Ronaldo er født og opvokset på den portugisiske ø Madeira. Og det er der ikke nogen tvivl om, når man besøger øen

Statuen af Cristiano Ronaldo blev indviet i 2014 af fodboldstjernen. Foto: Jackieline Panduro Axelsen
Statuen af Cristiano Ronaldo blev indviet i 2014 af fodboldstjernen. Foto: Jackieline Panduro Axelsen

Ud af højtalerne i hotellets lounge lyder tonerne fra ’Boom Boom Pow’ af Black Eyed Peas i en ekstra speedet version. Det er til trods for, at det kun er morgenmaden, der bliver serveret.

- Vil du smage? spørger servitricen, der står med en kande smoothie i hånden. Hun hælder op i glasset. Den indeholder mango, appelsinjuice, ingefær og vand. Den er i tråd med det Cristiano Ronaldo-citat, som står bøjet i neonlys på endevæggen: 'To be the best you need the best'.

Se også: Megapopulært turistparadis - men du har nok aldrig hørt om det

Og det er i det hele taget det gennemgående mantra for det femstjernede livsstilshotel Pestana CR7. Det åbnede den 22. juli i år som et samarbejde mellem hotelkæden Pestana Hotels og fodboldstjernen Cristiano Ronaldo, der har spillernummeret 7 hos fodboldklubben Real Madrid C.F.

Hotellet ligger i Funchal ud til vandet og 23,5 kilometer fra Madeira Lufthavn, der i december også fik tilnavnet ’Cristiano Ronaldo Lufthavn’ til ære for fodboldspilleren.

Gang så lang som en fodboldbane
Bevæger man sig op på hotellets førstesal, hvor værelserne ligger, vil man kunne skæve ud til tagterrassen, der både lokker med pool, ’Off-side Lounge Bar’, spa, sauna og et træningsområde, hvor man kan give sig i kast med Cristiano Ronaldos træningsprogram – så man kan få en lige så veltrænet krop som ham. Det lover hotellet i hvert fald.

Gangen på Cristiano Ronaldos hotel er 100 meter lang. Foto: Jackieline Panduro Axelsen
Gangen på Cristiano Ronaldos hotel er 100 meter lang. Foto: Jackieline Panduro Axelsen
 

Hvis man derimod begiver sig ned til sit værelse, venter en 100 meter lang gang. I stedet for et neutralt gråligt eller blåligt gulvtæppe, som man typisk finder på hoteller, er gulvtæppet på gangen helt græsgrønt.

Fødderne synker ned i det bløde underlag, som man bevæger sig frem. Langs panelerne tænder LED-lys, og trangen til at tilbagelægge den 100 meter lange distance i sprint bliver mere og mere tillokkende.

For enden af gangen møder man et billede af en sejrsjublende Cristiano Ronaldo.

Se også: Eventyrbyen Sintra

Museum med trofæer
- Okay skat, bare ét billede af mor, kig på far, siger en kvinde med engelskklingende accent. Hun poserer med et barn på armen foran EM-pokalen, som Portugal vandt denne sommer. Kort efter fyldes rummet af barnegråd, som overdøver den jazzede musik, der fylder udstillingen.

Vi befinder os på CR7 Museum, der ligger i samme bygning som Cristiano Ronaldos hotel. Bor man på hotellet, har man gratis adgang, ellers koster entré 5 euro (ca. 37 kr.)

På CR7-museet vil man blandt andet kunne se to voksfigurer af Cristiano Ronaldo, der har hans kropsmål. Foto: Jackieline Panduro Axelsen
På CR7-museet vil man blandt andet kunne se to voksfigurer af Cristiano Ronaldo, der har hans kropsmål. Foto: Jackieline Panduro Axelsen
 

På museet findes 200 trofæer, som fodboldstjernen har vundet. De individuelle trofæer, som blandt andet tæller de fire gyldne støvler, er originale, mens klubtrofæerne er kopier.

- Folk, der arbejder her, er meget stolte af Ronaldo, fortæller Nuno Mendes på 34 år.

Han står klar til at besvare museumsgæsternes spørgsmål. Han er ligesom Cristiano Ronaldo født og opvokset på Madeira, og så er han kæmpefan af fodboldstjernen. Faktisk så stor en fan, at han har arbejdet på CR7-museet siden 2013. Han peger ned på endevæggen, hvor 42 fodbolde er indrammet i en glasmontre.

- De symboliserer hvert hattrick som Ronaldo har lavet. Når han laver et nyt, bliver bolden transporteret hertil, fortæller Nuno Mendes. Hans tænder blottes i et smil.

- Ronaldo er symbolet på, hvad man kan opnå med hårdt arbejde. Vi er meget stolte af ham her på øen.

Udstillingen af Cristiano Ronaldos trofæer på CR7 Museum. Foto: Jackieline Panduro Axelsen
Udstillingen af Cristiano Ronaldos trofæer på CR7 Museum. Foto: Jackieline Panduro Axelsen
 

3,4 meter høj Ronaldo
Lavet i bronze, 800 kilo tung og næsten tre en halv meter høj. Statuen af Cristiano Ronaldo tårner sig op ude foran CR7-museet.

Turister stimler sammen om den overdimensionerede Cristiano Ronaldo, som de alle vil have et billede sammen med.

- Vi havde fået at vide, at den skulle være lidt fræk, fortæller danske Arvid Larsen fra Hvalsø.

Og man forstår ham. Omkring statuens skridt sidder shortsene så tæt, at en stor bule afsløres i fodboldstjernens bukser.

Loungeområdet på Pestana CR7. Foto: Jackieline Panduro Axelsen
Loungeområdet på Pestana CR7. Foto: Jackieline Panduro Axelsen
 

Selv er Arvid Larsen og konen Inge Larsen ikke særligt interesserede i fodbold.

De er mest af alt taget til Madeira for at nyde det gode vejr.

Se også: Det skal du se på Madeira

Helt anderledes forholder det sig for vennerne Romain Pivétal på 26 år og Cedric Pereira på 28 år fra Paris. De har netop været inde og se CR7-museet, og de står nu foran statuen.

- Det var helt fantastisk at se alle trofæerne. Særligt pokalen fra Europamesterskabet var fantastisk at se i virkeligheden, siger Romain Pivétal.

Cedric Pereira nikker. De har begge en blå fransk landsholdstrøje og kasket på.

- Lige om lidt skal vi op og se det sted, hvor Cristiano Ronaldo er vokset op, fortæller Cedric Pereira, inden han og vennen går hen til busstoppestedet for at tage bussen, der skal tage dem endnu et skridt videre i Cristiano Ronaldos fodspor.

* * *

Prøv også...

Kurveslæde
Lad dig glide i en kurveslæde fra Monte ned ad en bjergvej til Livramento. Denne transportform blev brugt tilbage i 1850, da adelen skulle transporteres ned ad bjerget til Funchal. I dag er ruten kun halvt så lang.

Nu tænker du måske, at det lyder som en farlig ting at kaste sig ud i, men frygt ej – slæden bliver styret af to mænd, der løber bagved og sikrer, at den kommer sikkert ned ad bjerget. Du vil kunne kende slædeførerne på deres hvide tøj og stråhatte. Kurveslæderne findes i to modeller, hvor den ene slags har plads til to personer og den anden til tre.

Åbningstider: Klokken 9:00 til 18:00

Pris: 25 € per person (ca. 186 kr.), 15 € per person ved to personer (ca. 111 kr.) og 45 € ved tre personer (ca. 335 kr.)

Jeepsafari
Tag på en jeeptur, der byder på alt fra snoede veje op i bjergene, skiftende landskaber og ’free massage’ – her er der ikke tale om massage i bogstaveligste forstand, men derimod om de bump og rysteture, du vil opleve, når bilen kører off-road. Derfor er turen ikke den mest oplagte, hvis du har en tendens til at blive køresyg.

Adventure Madeira tilbyder både halv- og heldagsture, og så har du også mulighed for at sammenstykke et program selv.

Pris: Varerier alt efter tur.

Mere info: Adventuremadeira.com

Panoramisk udsigt
Nyd udsigten fra klippeskrænten Cabo Girão, der med sine 580 meter over havets overflade er den næsthøjeste i verden. På klippen er bygget en balkon, hvorfra du vil kunne se den smukke udsigt over hav og landskab. Hvis du har højdeskræk, så er det en god idé ikke at kigge direkte ned i jorden – platformens bund er nemlig lavet af glas.

Pris: Gratis

Ekstra Bladet var inviteret af TUI.

10 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere