Musiker Ole Kibsgaard: Drømmer om Alaskas ødemark

Med barndomsminder om masser af udeliv i bagagen drømmer musiker og producer Ole Kibsgaard om at trække stikket i Alaskas uberørte natur

Ole Kibsgaard skal til Alaska med nogle venner til august, hvor de skal sejle ned ad Kanektok-floden og fiske sølvlaks og regnbueørreder. (Foto: Flickr/JLS Photography)
Ole Kibsgaard skal til Alaska med nogle venner til august, hvor de skal sejle ned ad Kanektok-floden og fiske sølvlaks og regnbueørreder. (Foto: Flickr/JLS Photography)
Følg Ferie

Jeg har altid drømt om at besøge...
- Alaska. Min store fritidspassion er jagt og fiskeri, og man kan stadig opleve den store, uberørte natur her - ligesom i Grønland, hvor jeg har været mange gange. Til august i år skal jeg og to fiskekammerater til Alaska og lave et flowtrip ned ad floden Kanektok, der ligger en lille times flyvning med vandflyver fra byen Bethel i Alaska på sydvest-egnen.

- Vi skal fiske sølvlaks, stallinger og regnbueørreder og bo i telt i ti dage. Passionen stammer fra, da jeg var dreng, hvor min familie holdt otte ugers ferie i vores sommerhus ved Skagen. Jeg byggede hytter i skoven, lavede fælder, og min far tog mig med ud at fiske og viste mig bagefter, hvordan man lavede et måltid ud af sin fangst.

Foto: Per Arnesen
Foto: Per Arnesen
 

- Det, der tiltaler mig ved wild life-livet, er den kontrast, det har til mit hverdagsliv, hvor jeg hele tiden er sammen med mennesker, står til rådighed, arbejder, læser mails og besvarer sms’er dagen lang. I ødemarken har du kun dig selv.

Hans Pilgaards drømmerejse: Det kolde nord  

Min sidste ferie var til...
- Gran Canaria. Mine svigerforældre havde guldbryllup og inviterede hele familien derned. Jeg har aldrig været der før, så jeg lejede en bil, og min kone og jeg kørte øen rundt og besøgte de små hyggelige byer, der ligger langs kysten. Øen er utrolig smuk med bjerge, søer og små pittoreske landsbyer, hvor tiden er gået totalt i stå. Meget smukt, bortset fra de større byer.

- En lidt større by som Fuerteventura var ikke rigtigt noget for mig med McDonalds-restauranter, turistfælder/forretninger med alskens bras skulder ved skulder, og hvor de lokale tiltaler én på alle sprog i hele verden.

Ibi Makienok: Vild med Asien  

Min næste ferie går til...
- New York. Min familie elsker dén storby. Jeg er vild med, at alle folkeslag er repræsenteret, at man kan gå ud og høre musikalske verdensstjerner på en tirsdag, og at der er plads til det hele. Undtagen at være fattig. Der er betydeligt flere hjemløse på gaderne, folk der lever under fattigdomsgrænsen, og det er trist og underligt at opleve. Det burde verdens rigeste land kunne gøre bedre.

- Min familie tog for en del år siden til New York for at holde nytårsaften. Nytårsaften var der opstillet en stor platform tæt på Times Square, der kunne hejses højt op over vejen. Jeg fik at vide, at nogle lokale musikere skulle spille der om aftenen. Efter min kone og datter, der havde sneget sig op på taget af det hotel, vi boede på, var blevet gennet ned, gik vi ned til Times Square, hvor vi fandt ud af, at de optrædende var Christina Aguilera og John Mayer. Ret vildt at stå der på gaden og høre den fede livemusik fra kæmpe verdensstjerner.

- Jeg har også haft fornøjelsen af at høre min vokalgruppe nr. 1 'Take 6' på jazzklubben Blue Note. Det var fantastisk at sidde og høre dem live, mens vi sad i bløde sofaarrangementer og hældte cocktails ned.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er minister Prehn hævet over reglerne?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind