Ny ferie-trend: Danskerne vil på vandlandshotel

En af de nyeste trends inden for rejsebranchen er de såkaldte vandlandshoteller med vandrutsjebaner og andre våde fornøjelser

Enkelte hoteller har valgt at bygge et helt lille vandland i udkanten af hotelområdet. Foto: PR
Enkelte hoteller har valgt at bygge et helt lille vandland i udkanten af hotelområdet. Foto: PR

Den lyshårede dreng stirrer lidt ængsteligt ned. Her fra toppen af vandrutsjebanen ser den åbenbart en smule skræmmende ud, men endelig tager han mod til sig og glider ned ad rampen.

Efter et par sving kommer han til syne igen og rammer vandbassinet med et plask. Et stort smil breder sig på hans ansigt, og efter stolt at have vinket til sine forældre møver han sig gennem vandet for at komme hen til trappen, der giver adgang til en ny tur på vandrutsjebanen.

Vi befinder os på et stort turisthotel i Egypten, men scenen kunne lige så godt udspille sig mange andre steder i verden.

For vi er vidne til en af de nyeste trends inden for rejsebranchen. Det handler om vandlandshoteller.

Vandland på hotellet
I mange år har en del større turistbyer haft et vandland, som man så kunne besøge en dag i løbet af en ferieuge. Men nu er flere større hoteller begyndt at have deres eget vandland med vandrutsjebaner og andre tilsvarende forlystelser.

På den måde kan børn og barnlige sjæle fornøje sig i vandlandet hver eneste dag på ferien, ligesom det ikke koster noget at benytte aktiviteterne. Og det har danske rejsende i den grad taget til sig.

Et skib i poolen med et par mindre vandrutsjebaner er et godt tilbud til de yngre børn. (Foto: Jesper Møller)
Et skib i poolen med et par mindre vandrutsjebaner er et godt tilbud til de yngre børn. (Foto: Jesper Møller)

De store danske charterrejsebureauer har således i de seneste år mærket en markant forøget efterspørgsel på vandlandshotellerne.

- Blandt børnefamilier er disse hoteller efterhånden meget populære. Aktiviteterne holder børnene beskæftigede, og ind imellem snupper de voksne også en tur på vandrutsjebanen, fortæller kommunikationschef Glenn Bisgaard fra Apollo Rejser.

Det magiske springvand på Frihedspladsen er et sandt hit blandt de mindste. Foto: Andreas Csore Udland Forårsferie for børn  

Hos Spies er efterspørgslen også stor – især i skoleferierne og blandt all inclusive-gæsterne.

- All inclusive-gæster opholder sig typisk meget på hotellet, og her skal der derfor gerne være diverse aktiviteter, siger produktchef Carlos Cebrian fra Spies.

Begge rejsebureauer har derfor i de senere år arbejdet på at kunne tilbyde flere vandlandshoteller til kunderne. Hos Spies har man for eksempel også fået bygget vandrutsjebaner på flere af koncernens egne hoteller.

Derudover har bureauet på sin hjemmeside gjort det muligt at søge direkte efter vandlandshoteller.

Nogle hoteller har luret, at en del forældre nyder at kunne holde øje med ungerne, mens de selv soler sig i poolkanten. (Foto: Jesper Møller)
Nogle hoteller har luret, at en del forældre nyder at kunne holde øje med ungerne, mens de selv soler sig i poolkanten. (Foto: Jesper Møller)

Her skal du tage hen
Ønsker du selv at besøge et vandlandshotel, er udbuddet klart større visse steder frem for andre. Det er nemlig i lidt nyere rejselande som Tyrkiet, Egypten og Dubai, at der er flest af slagsen.

Det skyldes dels, at der bliver bygget flere nye hoteller i disse lande, og dels at der i ferielande som Spanien og Grækenland sjældent er plads til at bygge vandlande på de eksisterende hoteller.

- Netop pladsforholdene gør, at det typisk er de helt store hoteller og de nyere hoteller, der rummer et vandland. Nogle steder ser vi også, at to nabohoteller går sammen om et vandland, fortæller Glenn Bisgaard fra Apollo Rejser.

Et vandland med diverse rutsjebaner er ved at blive almindeligt på mange feriedestinationer. (Foto: PR)
Et vandland med diverse rutsjebaner er ved at blive almindeligt på mange feriedestinationer. (Foto: PR)

Stiger prisen så?
Men er det så ikke dyrere at bo på et hotel, der har investeret i et kostbart vandland, vil mange rejsende sikkert spørge.

Ikke ifølge de to rejsebureauer-chefer.

- Da vandlandene typisk bygges på de helt store hoteller, udgør investeringen kun en mindre del af de samlede udgifter, så det kan ikke ses på vores priser til kunderne, hævder Carlos Cebrian fra Spies.

Men set over en bred kam er nyere hoteller dog ofte lidt dyrere end de gamle af slagsen, så på den måde kan man godt sige, at man som gæst betaler lidt mere for de ekstra faciliteter.

Fra den gamle bydel er der direkte udgang til den stemningsfulde havn. Foto: Morten Herlev Udland En vaskeægte eventyrby  

Ifølge Carlos Cebrian har rejsebureauet i øjeblikket omkring 100 hoteller med vandrutsjebaner og 20 hoteller med deciderede vandlande, hvoraf nogle rummer op til 20 vandrutsjebaner, i deres rejsekatalog.

Det dækker behovet, og Spies har ikke planer om at udvide konceptet yderligere, siger han.

Anderledes forholder det sig hos Apollo Rejser, hvor man regner med, at trenden vil blive ved med at vokse lidt endnu.

- Vandlandshoteller er interessante, fordi de skiller sig ud fra det normale. Vi er stadig i den indledende fase, og efterspørgslen vil blive større, selv om der er grænser for væksten, forudser Glenn Bisgaard.

8 kommentarer
Vis kommentarer