Østrig for børn

Alpelandet Østrig er et mekka for aktive børn og voksne - her er naturen i centrum for familievenlige aktiviteter fyldt med spændende eventyr, magiske skove og hekse

Heksenes bad på toppen af bakken, hvor vores guide, Anita, viser os rundt. Foto: Lone Holm
Heksenes bad på toppen af bakken, hvor vores guide, Anita, viser os rundt. Foto: Lone Holm

Vi sidder i gondolbanen Hochsöll på vej op til Hexenwasser, som ligger i 1150 meters højde i Söll i Østrig.

Vejret er klart, solen skinner fra en kun pletvis skyet himmel, og udsigten er guddommelig.

Vi kan høre kobjælderne spille i takt med køernes langsomme skridt hen over det ujævne og høje græs på bjergsiderne.

Vi kigger betaget på bjergkæden Wilder Kaiser, som enkelte steder stadig har snepletter på toppen, selv om vi skriver midt-juni og temperaturen nærmer sig 25 grader. Det trykker i ørene, jo højere op vi kommer, og min otteårige datter og jeg må indimellem puste kinderne op og holde os for næsen for at udligne trykket.

Vi springer af gondolbanen i Hexenwasser. Et aktivitetsland med fokus på naturen med mere end 60 forskellige sjove aktivitetsstop, hvor alle sanser kommer på prøve.

Vi har aftalt med vores guide, Anita, at vi skal gå barfods-ruten, som er et par kilometer lang, hvor fødderne bliver masseret af både vand, sten, grus og mudder. Masseret er måske så meget sagt, for egentlig gør det enkelte steder decideret ondt i fødderne for ømskinnede byboere som os.

Godt, man kan stå på stenene og varme tæerne. Foto: Lone Holm
Godt, man kan stå på stenene og varme tæerne. Foto: Lone Holm
 

Vandet i den rislende bæk er i-s-k-o-l-d-t, og vi gyser. Det er med at holde tungen lige i munden for ikke at glide på de mange våde og glatte sten i bækken.

Vi stopper ved ’De klingende sten’, hvor man kan slå på en stenklippe med mindre sten, og høre lydene ændre karakter afhængigt af stenenes størrelse.

Min datter synes, at det er sjovt, og vi ender med at komponere en hel koncert, inden turen går videre til heksenes vaskeplads, hvor deres oversize tøj hænger til tørre i skoven, og forbi den gamle vandmølle, hvor man kan, hvis man er dygtig, erhverve sig en tryllesten.

Men man skal først have den hevet ud af vandmøllen med en kæmpeske.

Det er ikke så nemt, som det ved første øjekast ser ud til, men det lykkes til sidst at få en af stenene til at rulle forsigtigt ned at skaftet og lande trygt i min datters hånd.

Turen gennem rislende bække, sten, grus og magiske skove har gjort os sultne, så det er med glubsk appetit, at vi gør holdt ved restaurant Stöcklalm, hvor vi bestiller en stor obligatorisk wienerschjnitzel med tilhørende kartoffelsalat.

Vi nyder den smukke udsigt fra toppen af Hohe Salve
Vi nyder den smukke udsigt fra toppen af Hohe Salve
 

Mens vi venter på maden, svinger min datter sig i rebene hen over bækken, springer plaskende rundt i vandet med bare tæer for at fange haletudser, og kigger misundeligt på de hoppende børn på trampolinen. Køen er lang, og der er så meget andet, der også skal prøves.

Vi traver videre over gyngende hængebroer, op og ned ad trætrapper med stop i en stor træhytte med god udsigt.

Vi pumper vand op ad bakken ved at rulle en tønde med fødderne for dernæst at følge vandets rislen op til heksenes bad. Store badekar i træ med halvtag står oppe på bakkerne.

Vi ender nede ved heksenes kæmpeparaplyer, hvor man kan skabe både springvand og høje toner ved at gnide hænderne på to håndtag. Det kræver lidt øvelse, og vi bliver ved længe.

Både fordi det er lidt svært, og fordi det er sjovt at se vandet tage form og skabe dybe toner.

Vi har brugt omkring fire timer i Hexenwasser, og vi har overhovedet ikke prøvet det hele, så man kan sagtens bruge en hel dag i hekselandet, men for os er det slut, for vi skal videre op med gondolbanen Hohe Salve til alpen af samme navn i 1829 meters højde.

På vej ned fra træhytten - det kræver koncentration. Foto: Lone Holm
På vej ned fra træhytten - det kræver koncentration. Foto: Lone Holm
 

Vi springer begejstret ud af gondolen, da vi rammer toppen. Wauw!

Det føles, som om vi står på toppen af verden. Alt er nedenunder os. Byerne, menneskene og dyrene. Landskabet bugter sig op og ned ad bjerge og dale. Det er ubeskriveligt smukt, og tager mælet fra både min datter og jeg. Her skal vi spise den østrigske specialitet ’pandekager med æblemos og tranebær’ med 360 graders panorama udsigt, inden turen går ned igen.

Det har været en dag fyldt med indtryk, bevægelse og magiske overraskelser. Er man til spændende aktiviteter er der kun at sige: Kom af sted, for Østrig har masser af aktiviteter for børnefamilier om sommeren.

Ekstra Bladet Ferie var inviteret af The board of tourism Wilder Kaiser (Ellmau-Going-Scheffau-Söll), SkiWelt Marketing Department og Tirol tourist board.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Men for en gruppe af danskere er julen svær