Annonce:
Annonce:

Sådan får du stressfri bilferie

Kør-Selv-Ferie: Tag hul på oplevelserne allerede, når du forlader indkørslen

Foto: Sif Meincke
Foto: Sif Meincke
Annonce:
Følg Ferie

Hvordan gør man selve transporten til en del af ferien? Det har fotograf Sif Meincke undersøgt på sin sommerferie til Italien:

I modsætning til så mange andre familier denne sommer, der har været ramt af SAS-strejken og derfor måtte planlægge ferien om fra fly til bil-ferie, havde vi på forhånd valgt bilferie som rejseform.

Planen var netop ikke bare at trykke sømmet i bund, til vi nåede vores destinationen midt i Italien. Vi ville opleve undervejs – og gøre bilturens mange kilometer til en del af ferien.

Vi havde planlagt tre stop. I Bayreuth ville vi opleve byen og se en opera, hvis det var muligt.

Dernæst ville vi vandre i Dolomitterne – og det tredje stop skulle være et par overnatninger i Montalcino, hvor en af vores yndlingsvine kommer fra.

Slutdestinationen i Italien var sat, men turens første overnatning blev først booket fra bilen på vejen ud af København.

Annonce:

3 stop med sømmet i bund

 

Bayreuth

Bayreuth er en gammel smuk by med historiske huse, der selvfølgelig var blandet med nyere bygninger, som de fleste tyske byer har, pga. bombningerne under 2. verdenskrig.

Bayreuth er også komponisten Wagners by. Det er der ingen, der besøger byen, som vil være i tvivl om. Overalt er han nævnt og der er QR-koder flere steder i bybilledet, der kan scannes for at starte en byvandring i hans fodspor.

Vi fulgte en del af ‘Wagner-ruten’ og stoppede ved et spisehus, hvor han også tit spiste. Her fik jeg en ‘Isolde’ - som selvfølgelig er opkaldt efter en af hans operaer ‘Tristan og Isolde’.

doc7mklb5tp2u81jlrb0vt 

Operaen var totalt udsolgt. Men ‘Bayreuth Festspiele’, som er byens operahus, udbød en anden forestilling, som vi tænkte nok ville lugte lidt af opera. Det viste sig at være et teaterstykke på tysk.

At se et teaterstykke, hvor vi ikke forstod det meste, sætter nogle andre sanser i gang. Fyldt op på indtryk gik vi hjem til hotellet.


Fotos: Sif Meincke

 

Dolomitterne

På vej videre til Dolomitterne bookede vi igen overnatningen fra bilen. Vi gik ikke så meget op i selve hotellet, men i selve området: Vi ville vandre i Dolomitterne.

Den venlige receptionist på hotellet gav os et vandrekort og anbefalede en rute, der var passende for os på cirka 10. kilometer.

doc7mm3tfad3pj1frn4rb28 

Målet var en ruin på toppen af et lille bjerg med en henrivende udsigt. Her sad vi og nød udsigten med vand fra vores drikkedunke, som vi lige havde fyldt med vand fra en kilde.

Næste morgen stod vi igen tidlig op og fortsatte vores vej mod slut-destinationen.


Fotos: Sif Meincke

 

Montalcino

Sidste stop inden vores mål var Montalcino i Italien. Nu, hvor vi havde bil med, kunne vi ligeså godt fylde den op med gode vine.

Montalcino er en virkelig smuk by på toppen af et bjerg. Alle husene var total restaureret - i hvert fald udvendigt.

doc7mm3tf9yzro1j1c2y3iv 

Vi var til vinsmagning på den store anerkendte vingård Banfi og Fanti. Men husk at booke tid til rundvisning og smagning på forhånd.

Vi nåede som planlagt vores destination og nød en uge i skønne midt-Italien. Derefter vendte vi bilen og kørte hjem i et stræk - 28 timer inklusive ladning.


Fotos: Sif Meincke

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Kør-selv-ferie i elbil

Arkivfoto: Getty Images
Arkivfoto: Getty Images
 

Kan man køre et par tusinde kilometer sydpå i bil i sin ferie, hvis bilen er en elbil? Ja, da, nemt!

Det er tredje gang, vi gør det, og ligesom de to andre gange, var det helt problemfrit. Vi lader udelukkende på Teslas Supercharger-stationer – andre bilmærker benytter andre lynladernetværk. Men kørslen er helt enkelt:

Man indtaster sin destination i sin bils vejviser eller i en app. Bil eller app udregner bedste rute, som man kender det fra almindelig gps-vejvisning, men med den forskel, at den også foreslår, hvilke lynladere på vejen man bør gøre holdt ved.

Foto: Sif Meincke
Foto: Sif Meincke
 

Sådan kører vi typisk 2,5 timer ad gangen mellem stop på Autobahn og -strada. Ved hvert stop lader vi 30-40 minutter. Det er længere tid, end vi ville bruge, hvis vi bare skulle have en tissepause, men passer fint i forhold til stop for curry wurst og bølge pommes frites.

Annonce:

Turen tager lidt længere tid end i en benzin- eller dieselbil, men strømmen er til gengæld billigere, og vi holdt ikke i kø til ladestandere en eneste gang.

Se, hvordan du får mest lejebil for pengene: Her er alt, I skal vide

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mette har spillet magtbingo hele sit liv
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: