Storbyferier truer ikke træningen

Ferier i større byer er de bedste, hvis man vil holde sig i form, mens man er væk – det mener danskerne

Løbesko er perfekt, hvis man vil udforske en storby. Foto: Flickr/Curtis MacNewton
Løbesko er perfekt, hvis man vil udforske en storby. Foto: Flickr/Curtis MacNewton

Det er større risiko for at charterferien, krydstogtrejsen og backpacking-turen får bugt med planen om at dyrke motion på ferien, end der er for, at storbyferien gør det.

Storbyferien er nemlig den ferieform, flest danskere – mere end hver tredje – foretrækker, hvis dagene i frihed skal byde på motionsrelateret sved på panden. Det viser en undersøgelse foretaget af Apollo blandt 1.000 danskere fra hele landet.

Se også: Få fingre i det bedste hotelværelse når det er billigst  

- Vi oplever, at rigtig mange – flere og flere – tager løbesko og træningstøj med på ferien. Og det er uanset, hvor de rejser hen. Er man eksempelvis løber, er det virkelig nemt at holde formen vedlige og tage en løbetur, inden byen står op, siger Glenn Bisgaard, kommunikationschef for Apollo, og tilføjer:

- Og så skal man heller ikke underkende, at der for rigtig mange også er en god mængde ’løbelir’ i at kunne lægge billeder op på de social medier, som viser, at de lige har spurtet en tur gennem Hyde Park eller taget en løbetur over Brooklyn Bridge.

Mere ferie-træning
Ferie truer altså ikke træningen. Og tilsyneladende gør det omvendte sig heller ikke gældende – træning truer ikke den afslappede feriestemning. Tværtimod vil danskerne gerne have motionen med på ferie. Og ikke kun på storbyferierne.

Se også: Seks store byer du kan nyde for små penge  

Undersøgelsens deltagere er således også glade for skiferier, når ferien skal byde på træning.

Denne form foretrækker 24 procent, når der under ferien skal kunne sættes hak ved motionen. Og faktisk vinder træning ifølge Glenn Bisgaard også frem på charterferier.

- Vi oplever, at træningsfaciliteterne på hoteller – som for få år siden stod ret ubrugte hen – i høj grad bliver udnyttet nu, siger han.

3 kommentarer
Vis kommentarer