Annonce:
Annonce:

Tv-vært blev jagtet af arrig emu i Australien

Tv-værten på 'Den store bagedyst' drømmer om at spise sig igennem Mexico - en noget anderledes tur end dengang han blev jagtet af et vildt dyr i Australien

Timm Vladimir, der lige nu er aktuel som vært på 'Den Store Bagedyst', drømmer om at gense Mexico. Hans næste rejse går dog til Grønland. Foto: DR
Timm Vladimir, der lige nu er aktuel som vært på 'Den Store Bagedyst', drømmer om at gense Mexico. Hans næste rejse går dog til Grønland. Foto: DR
Annonce:
Følg Ferie

Hvor gik din sidste rejse til?
- Min sidste rejse var til Italien sammen med min kone, mit barn og nogle venner. Det var ren og skær ferie. Vi var i det sydlige Italien lidt syd for Napoli og Amalfi. Der havde vi lejet et hus, som vi delte sammen med vores venner. Vi var af sted i 10-12 dage. Den første uge boede vi i huset, og så tog vi nogle dage til Napoli, hvor vi boede på et hotel, der lå tæt på havnefronten.

- Napoli er en meget interessant by. Det er sådan et sted, hvor man sagtens ville kunne være en uge, fordi der er meget kultur og historie, man kan opleve. Napoli er også det sted, hvor man siger, at pizzaen blev opfundet. Derfor skulle vi selvfølgelig prøve at spise en pizza dernede. Det var nu ikke, fordi den smagte bedre end så mange andre steder. Men det er sådan noget, jeg synes, der er sjovt at prøve.

Timm Vladimir vil meget gerne tilbage til Mexico, hvor han for 20 år siden dykkede i huler og fik øjnene op for mexicansk mad. Foto: Privat
Timm Vladimir vil meget gerne tilbage til Mexico, hvor han for 20 år siden dykkede i huler og fik øjnene op for mexicansk mad. Foto: Privat

TV-vært: Derfor drømmer jeg om Australien

Annonce:

Hvor går din næste rejse til?
- Det er en arbejdstur til Grønland i forbindelse med optagelserne til DR-showet 'Julehilsen til Grønland', som jeg skal være vært på igen i år. Jeg skal blandt andet til Nuuk, og så skal jeg nok lidt sydpå. Jeg har været på Grønland to gange før, og der har jeg været mere nord på. Sidste gang jeg var der, var for et år siden - også i forbindelse med optagelserne til 'Julehilsen til Grønland'.

- Min første rejse til Grønland var for 20 år siden. Der er virkelig sket meget deroppe, siden jeg var der for første gang. Dengang var Nuuk en lille by med omkring 8000 mennesker, og nu bor der 16000-20000. Det er fedt at se, at der er sket en udvikling deroppe. Jeg synes, at Grønland er fantastisk. Naturen med sne og isbjerge er sindssygt flot, og så er befolkningen utroligt rare og lattermilde mennesker.

Unikt eventyr: Sådan får du den ultimative tur til Grønland  

Hvor i verden har du altid drømt om at komme hen?
- Jeg var i Mexico for 20 år siden på Yucatán halvøen, hvor jeg dykkede i huler og rejste rundt ude ved kysten og inde i landet. Jeg kunne godt tænke mig at komme tilbage til Mexico, da jeg for tiden er meget optaget af mexicansk mad. Så ville jeg tage fra Mexico City og nedad.

Annonce:

- Jeg kunne godt tænke mig at tage rundt og spise maden i de forskellige byer, landsbyer og gader. Så kunne jeg få noget inspiration, og forstå det mexicanske køkken fra en anden side end bare fra en kogebog.

- Det mexicanske køkken er et ret oprindeligt køkken forstået på den måde, at det er begrænset, hvor meget det er blevet influeret af andre lande. I Danmark har vi en europæisk madkultur, hvor der i Mexico er rigtig mange lokale retter, som kun er mexicanske.

Har du en sjov rejseoplevelse, som du vil dele?
- Jeg blev engang angrebet af en emu i Australien. Jeg og min kone var på en campingplads, hvor vi boede i telt. Vi ankom sent om aftenen og slog vores telt op.

- Efterfølgende sad jeg udenfor og ordnede nogle billeder på min computer, og så kom der en emu. Den stod lige så stille og kiggede mig over skulderen, og så var den væk igen kort tid efter. Næste morgen, da vi stod op, så var den der igen. Og der kunne man bare mærke, at den var morgensur.

Annonce:

- Min kone prøvede at give den noget brød. Jeg ville gerne have nogle billeder af det, så jeg hentede kameraet. Den gik fuldstændig amok, da jeg kom i nærheden af den med kameraet – jeg tror måske, at den troede, at jeg ville tage dens mad. Den begyndte at jagte mig rundt på pladsen.

- Jeg blev rimelig bange – den var jo højere end mig, og så havde den klør. Jeg løb baglæns rundt, fordi jeg var bange for at vende ryggen til den. Og så lavede jeg cirkelspark, fægtede med armene, og kæmpede det bedste jeg har lært fra Vestegnen, hvor jeg er vokset op. Det skræmte den overhovedet ikke. På et tidspunkt snublede jeg over en sten og faldt ned på jorden.

- Først der stoppede den op, og så gik den bare væk. Det virkede som om, at det var en magtdemonstration, og at den bare lige skulle have mig ned med nakken.

Claus Elming om pinligt øjeblik i Thailand

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Svulster og skandaler trives i tavshed
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: