Ups! Her snubler dreng og slår hul i million-maleri

Et besøg på en kunstudstilling udvikler sig uheldigt for en 12-årig dreng fra Taiwan. Han vælter og stikker hånden gennem et maleri til en værdi på 9,7 mio. kr. Se klippet her

Med en kop i hånden følger en 12-årig dreng fra Taiwan stille og roligt med en gruppe mennesker rundt på en kunstudstilling i storbyen Taipei i weekenden. Men netop som gruppen forlader et mesterværk af den italienske maler Paolo Porpora, sker det, der ikke må ske.

Se også: Par slog op på flyvetur – anden passager live-tweetede det hele

Et øjebliks uopmærksomhed sender den 12-årige dreng ud i et sandt mareridt. Ved et uheld rammer han en afskærmning foran billedet med foden og får overbalance.

Her ses det hul i det 350 år gamle lærred, som den 12-årige dreng efterlod. (Foto: PR)
Her ses det hul i det 350 år gamle lærred, som den 12-årige dreng efterlod. (Foto: PR)
 

Drengen formår at holde sin kop opret, så indholdet ikke ødelægger det ældgamle oliemaleri, men han er nødt til at tage fra med hænderne. Resultatet er et pænt hul i lærredet nederst på maleriet, som vurderes at have en værdi i nærheden af 9,7 millioner kr.

Er 350 år gammelt
Maleriet, som er godt 350 år gammelt, forestiller blomster i en vase og er godt to meter højt.

Se også: Turist fængslet for selfie i New York

Midt i al ulykken kan drengen dog glæde sig over, at arrangørerne bag udstillingen har meldt ud, at man ikke vil forsøge at sende regningen videre til hverken ham eller hans familie, oplyser Focus Taiwan News. Man ønsker heller ikke, at drengen skal have dårlig samvittighed over ulykken, men alligevel virkede han ikke specielt stolt af situationen, lyder det fra arrangørerne.

Billedet tilhører en privat samling og er forsikret. Udstillingen, som omfatter i alt 50 billeder, lukkede midlertidigt kort efter uheldet.

1 af 2 Her er man i færd med at vurdere, hvad der skal til for at reparere det skadede million-maleri. (Foto: PR)
2 af 2 Her sker uheldet, hvor drengen rammer maleriet og stikker hånden gennem det.
104 kommentarer
Vis kommentarer