Vamos a la Playa: Her er sommerens charterhits

Sommeren står for mange danskere i charter-rejsens tegn. Ekstra Bladet har samlet nogle af næste sommers populære destinationer

Foto: PR
Foto: PR

Sol og seværdigheder i Costa del Sol

Et af sommerens store hit bliver spanske Costa del Sol, hvor solen den danser, som C.V. Jørgensen synger det.

På solkysten kan man vælge at slappe af på hotellet, man kan tage til storbyen Malaga eller kigge forbi Spaniens mest besøgte seværdighed, Alhambra-paladset i Granada.

Se også: Billig ferie? Her skal du tage hen i 2017

Er man ægte eventyrlysten og har tid og ekstra penge på lommen, er det endda muligt at besøge hele to kontinenter på ferien, da Marokko ikke ligger mere end nogle timer fra Marbella - det tager fem kvarter at køre til Gibraltar, og så følger en sejltur på tre kvarter.

Foto: PR
Foto: PR

Se også: Her er landet alle vil besøge i 2017

Hotellet Marbella Playa er bygget op som en andalusisk landsby og er placeret direkte på stranden.

Det betyder, at der er frit valg mellem det salte hav og en af hotellets pools, der også tæller en børnepool og nogle med jacuzzi.

På dobbeltværelsets balkon kan man nyde en drink i morgensolen, inden man måske tager et smut til Marbellas centrum, hvor der er mulighed for shopping og at opleve lidt af det lokale, pulserende liv.

Spiller man golf, er Costa del Sol også en perfekt feriedestination med 70 golfbaner inden for en radius af 100 kilometer.

Costa del Sol

Afrejse: Søndag til søndag (2. til 9. juli 2017)

Pris: Fra 18.592 kr. (inklusive halvpension)

Mere info: Bravotours.dk

 

* * *

Lokale lækkerier i Sydportugal

Foto: PR
Foto: PR
 

Algarvekysten i Sydportugal bliver også spået til at være et af hittene til sommer. Algarve har mange lækkerier, der kan smages på de små, lokale markeder: friske fisk, skaldyr og den portugisiske vin Vihno Verde.

Dette tilbud byder på en et-værelses lejlighed på familie-resortet Colina da Lapa Resort i Sesmarias, der både har have, bar, poolbar, minimarked og poolanlæg. De aktive kan få sved på panden med tennis og beachvolley, mens de mindste kan hygge sig i børnepoolen eller på legepladsen, og de golfglade kan besøge en af de fire golfbaner, der ligger inden for en afstand af 20 kilometer.

Bliver man træt af at plaske i poolen, er der kun halvanden kilometer til nogle af de bedste strande på kysten som Caneiros, Carvoerio, Molha og Ferragudo. Her kan man blandt andet prøve kræfter med windsurfing, dykning, sejlads og helt traditionel solbadning.

Med Algarvekystens 150 kilometer sandstrande kan det også være en god idé at leje en bil, så man kan tage på opdagelse langs kysten.

Algarvekysten

Afrejse: Tirsdag til tirsdag (4. til 11. juli 2017)

Pris: 11.029 kr. (Inklusive morgenmad, eksklusive transport til og fra lufthavn)

Mere info: fdm-travel.dk

 

* * *

Afslapning og rullesten på Rhodos

Foto: PR
Foto: PR
 

Feriebyen Ixia er en klar favorit på Rhodos, der forventes at blive godt besøgt til sommer. Her er der både mulighed for afslapning ved hotellets pool og svømmeture i det turkisblå hav. Langs vandet er der solstole, vandsport og hyggelige strandtaverner, og om aftenen er der rig mulighed for at finde sin nye yndlingsrestaurant, for der er mange at vælge imellem.

Det familievenlige lejlighedshotel Katia ligger i Ixias grønne og frodige del. Et hotel, der har mange stamgæster, og hvor man bor i gåafstand til både byens lange rullestensstrand og hovedgaden, hvor der er mulighed for shopping og forlystelser.

Se også: 'Hvor er Bali?' Det googlede vi om rejser i 2016

Der er heller ikke langt til Rhodos by, hvis man hopper i en taxa. Byen betragtes af mange som en af de smukkeste større byer i hele Middelhavet, og her kan man gå på opdagelse i de mange restauranter, barer og butikker.

Har man lyst til en længere tur, kan man tage på dagsudflugt med båd til Marmaris i Tyrkiet, tage på dagskrydstogt på det Ægæiske Hav eller tage en tur til Sommerfugledalen.

Rhodos

Afrejse: Torsdag til torsdag (29. juni til 6. juli 2017)

Pris: 14.532 kr.

Mere info: Tui.dk

 

* * *

Kvalitetstid med familien på Kreta

Foto: PR
Foto: PR
 

Kreta er en sikker vinder, når familieturen skal bestilles. Nær den lille fiskerby Makrigialos finder man både himmel, hav og græsk harmoni i fred og ro – langt fra de store feriebyer.

På Ocean Beach Club Sunwing Makrigialos Beach kan man få både luksus og afslapning. Hotellet vender mod havet og ligger lige over for en af Kretas bedste sandstrande. Både børn og voksne kan nyde en dukkert i en af de tre pools.

Hotellet ligger i gåafstand fra Makrigialos, hvor man finder sandstrand, en lille havn og en håndfuld taverner, hvor grækerne også selv befinder sig.

Se også: Derfor dæmpes lyset inden flyet lander

Vil man alligevel have flere oplevelser med i kufferten, så kan man også tage på opdagelse på øen. Tag bussen til Sitia, hvor man eftersigende altid bliver længere, end man havde tænkt sig. Eller besøg Europas sydligste by, Ierapetra, hvor det siges, at Napoleon har overnattet i 1798 på sin vej til Egypten. Oldtidsbyen Knossos er også et af de helt populære udflugtsmål, som man kan krydse af på sin liste over besøgte seværdigheder.

Kreta

Afrejse: Torsdag til torsdag (29. juni til 6. juli 2017)

Pris: 30.586 kr.

Mere info: Spies.dk

 

Alle priser er for fly og hotel for to voksne og to børn under 12 år i en uge. Ekstra Bladet tager forbehold for eventuelle ændringer i priser og/eller vilkår.

11 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere