Vi er vilde med weekendture

Danskerne er begejstrede for at stikke af sted på en forlænget weekend - og gerne til Sverige

Tilbring en weekend i Malmø og besøg byens julemarked. Foto: Werner Nystrand/VisitSweden
Tilbring en weekend i Malmø og besøg byens julemarked. Foto: Werner Nystrand/VisitSweden

Når danskerne har brug for en pause fra en travl hverdag, er der mange, der tager en weekendtur til udlandet.

Hver tredje dansker tilkendegiver, at de tager på weekendtur mindst en gang om året, viser en ny undersøgelse fra Analyse Danmark for VisitSweden.

I hovedstadsområdet er weekendture særligt populære. Her tager hver anden på weekendophold en eller flere gange årligt, viser undersøgelsen, der er udarbejdet på baggrund af besvarelser fra i alt 1.000 danskere over 18 år.

- Weekendture giver muligheden for at opleve noget andet og få et afbræk fra hverdagen. Det er for mange danskere meget vigtigt, at en weekendtur ikke kræver en stor pengepung eller månedsvis af benhård opsparing. Det kan vi se i vores undersøgelse, hvor næsten hver tredje siger, at prisen er blandt det vigtigste, siger Anna Kron Boysen, PR Manager hos VisitSweden.

Skal være nemt
Når det kommer til valg af destination for weekendturen, er det vigtigt, at det er let at komme til. Hver tredje tilkendegiver, at tilgængeligheden spiller en stor rolle.

- På de korte ture gider vi ikke spilde tid på lang og kedelig transport. Netop det tror vi er en af grundene til, at Sydsverige er blevet så populær en weekenddestination for danskerne, da man nemt og billigt kan komme over sundet og samtidig udnytte den lave kronekurs i Sverige, forklarer hun.

0 kommentarer
Vis kommentarer