Vi rykker festen til udlandet

Hvor det tidligere var nok at blive fejret med boller og lagkage i hjemlige omgivelser, foretrækker hver femte dansker nu at pakke festen ned i kufferten og markere livets store festdage udenlands

Det er blevet populært at invitere den nærmeste familie med sydpå, når de runde fødselsdage skal fejres. Foto: Spies
Det er blevet populært at invitere den nærmeste familie med sydpå, når de runde fødselsdage skal fejres. Foto: Spies

Skal der være fest, så lad der være fest under fjerne himmelstrøg.

Det mener i hvert fald en femtedel af danskerne.

De foretrækker nemlig at gribe til lommerne og invitere den nærmeste familie med på en uges ferie sydpå frem for at invitere 40-60 gæster på middag i villaen.

Det viser en ny undersøgelse af Apollo Rejser blandt mere end 1000 danskere.

I rejsebranchen er fænomenet blevet døbt ’generationsrejser’, da det hyppigst er den ældre generation – også kaldet det grå guld – som flittigt inviterer deres børn og børnebørn med på rejser, når 70-års fødselsdagen eller sølvbrylluppet skal fejres.

Populær rejseform
Det betyder, at man sorterer i den lange gæsteliste og i stedet markerer den store festdag med dem, som man har allerkærest – og i øvrigt kan holde ud at være sammen med i en længere periode.

- Vi ser generelt større efterspørgsel efter rejser, hvor mange kan rejse sammen. Det er ofte bedsteforældrene, der vælger at invitere hele familien af sted til eksempelvis Kreta eller Mallorca i stedet for at markere den pågældende festdag med 70 af de ’nærmeste venner’, fortæller Glenn Bisgaard, der er kommunikationschef hos Apollo.

Den stigende efterspørgsel på de såkaldte generationsrejser er noget, som man også hos Spies kan nikke genkendende til.

- Det er en rejseform, der er blevet meget populær de seneste par år. De fleste af rejserne er tilmed All Inclusive, så børnebørnene uhæmmet kan drikke sodavand og spise is, mens de voksne slapper af og nyder ikke at skulle tænke på noget, fortæller Torben Andersen, der er kommunikationschef hos Spies Rejser.

I forhold til pris kan man komme forholdsvis billigt af sted på en generationsrejse, hvis man rejser lidt uden for sæsonen.

Mange rejseselskaber tilbyder nemlig rabat, når man hiver hele familien med sydpå.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere