Vi vil bo billigt

Prisen er den vigtigste faktor, når vi skal finde et sted at overnatte på ferien, mener et flertal af danskere

Hvilket hotel skal man vælge? Danskerne vægter pris højest, når de vælger, hvor de skal bo under ferien. Foto: Flickr/Volker Kannacher
Hvilket hotel skal man vælge? Danskerne vægter pris højest, når de vælger, hvor de skal bo under ferien. Foto: Flickr/Volker Kannacher

- Hvad koster det?

Det er typisk det spørgsmål, som vi danskere stiller, når vi skal booke hotelopholdet til ferien.

Når alt kommer til alt, er det nemlig kroner og ører, der for de fleste af os er afgørende for, hvilket hotel vi ender med at vælge.

Det viser en ny international undersøgelse fra rejsesøgemaskinen momondo.dk, hvor blandt andet 1020 danskere har deltaget.

- Hvis man sammenligner med andre faktorer som hotellets beliggenhed og serviceniveau, kan man se, at prisen uden tvivl er det, som flest lader sig styre af. Selv anmeldelser fra tidligere gæster er der mindre end halvt så mange, der lægger vægt på, siger Lasse Skole Hansen, der er momondos danske talsperson.

Ikke mest prisfokuseret
Men den konklusion er ikke helt entydig, mener Jan Møller Jensen, der er lektor i forbrugeradfærd på SDU.

- Det er faktisk min opfattelse, at mange er villige til at gå på kompromis med prisen, fordi ferien i sig selv har stor værdi for dem. Men selvfølgelig vil man også have værdi for pengene, fortæller han.

Se også: Hvar behager

Han mistænker undersøgelsens opbygning for at have en vis betydning for konklusionen.

- Pris er jo et ret forståeligt kriterium for alle i modsætning til andre faktorer, så det er ret naturligt, at den scorer højt blandt afkrydsningerne – i og med, at man i undersøgelsen kunne sætte flere krydser, forklarer Jan Møller Jensen.

De danske hotelgæster er langt fra de eneste, som fokuserer på prisen, og vi er heller ikke det folkefærd, der har mest fokus herpå. Danmark er faktisk det land i Skandinavien, hvor færrest lader sig styre af prisen.

Se også: 4 festlige madfestivaler

- Både blandt nordmænd og svenskere – og finner, amerikanere og russere for den sags skyld – er der flere, som siger, at prisen er deres højeste prioritet, siger Lasse Skole Hansen fra momondo.

Hvis man ser på landene i den anden ende af skalaen, er det kun 39 procent af kineserne, som vægter prisen højest, når de skal finde et hotel.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere