Vilde optagelser: Her kommer hvalerne helt tæt på

En båd fuld af turister fik formentlig mere hval, end hvad de havde håbet på, og det hele blev foreviget med smukke droneoptagelser

Det kan ved første øjekast se frygtindgydende ud. Store gråhvaler, der langsomt nærmer sig en - i hvalskala - ganske lille båd fuld af turister.

Men faktisk er hvalerne bare interesserede i at blive klappet og kælet med. Det mener i hvert fald zoologen Mark, der har beskæftiget sig med og fotograferet vildtliv i mere end 35 år.

- Det er utroligt, de (hvalerne, red.) kan være så tillidsfulde med tanke på, hvordan mennesker så sent som i 19'40'erne sejlede ud det samme sted for at jage dem.

Verden på vrangen - 10. jul. 2015 - kl. 11:12 Vilde optagelser: Her bliver kajakroere fanget i hvalflok

Det er hans utrolige droneoptagelser, du kan se ovenfor, hvorpå zoologen har fanget hvalerne i deres yngletid i San Ignacio-lagunen ud for Mexicos vestkyst.

De store dyr rejser hvert år 8000 kilometer for at komme hertil fra deres fødeområde ved Arktis i nord. Og så kan turister altså prøve den helt unikke fornøjelse at klappe en kæmpemæssig hval.

Gråhvalen bliver op til 15 meter lang og vejer omkring 36 tons. Den bliver omkring 50-60 år gammel.

Se optagelserne af mødet arterne imellem i indslaget øverst!

Se flere optagelser med hvaler herunder:


Andrew Armour er kendt under øgenavnet 'hvalhviskeren', da han har et helt specielt forhold til de store dyr. (Video: Caters)


Her er det en dykker som bliver overrasket bagfra 'påsejlet' af en hvalhaj.

12 kommentarer
Vis kommentarer