Udskældt mor til 12-årig, der rejste alene til Bali: 'Det er ikke vores skyld'

Moderen til den 12-årige skoleelev, der stjal hendes kreditkort og fløj til Bali alene, er fortørnet over den kritik, hun har modtaget, efter historien blev delt i medierne

Den 12-årige skoleelev nåede at opholde sig på ferieøen Bali i fire dage, før han blev fundet. Foto: Suzanne Plunkett/AP
Den 12-årige skoleelev nåede at opholde sig på ferieøen Bali i fire dage, før han blev fundet. Foto: Suzanne Plunkett/AP

- Det er ikke os, der har fejlet på nogen måde. Det er andre folk, der har svigtet os. Det handler om, hvordan systemet har svigtet os til en vis grad.

Sådan lyder det fra den australske mor ved navn Emma, som i den seneste uge er blevet heftigt kritiseret for sine evner som forælder, efter det er kommet frem, at hendes 12-årige søn stjal hendes kreditkort, snød bedstemoderen til at udlevere hans pas og derefter fløj alene til ferieparadiset Bali, hvor han blev fundet på et firestjernet hotel fire dage senere.

Det skriver News.com.au.

Historen kom frem i australske medier i sidste uge, og siden er det - ifølge Emma - strømmet ind med negative kommentarer fra folk, der påstår, at Emma er en dårlig mor.

- Den (kritikken, red.) har været meget negativ. De har fuldstændig misforstået, hvad historien handler om. Det handler ikke om, hvordan han gjorde det. Det handler ikke om mine evner som forælder, siger moderen og fortsætter:

- Det handler om, at systemet har fejlet. Det er for nemt, alt for nemt (for en 12-årig at rejse alene, red.). Der er noget galt med vores system.

Erin Macke erkendte sig mandag skyldig i fire anklager om grov børneforsømmelse. Foto: Politifoto Ferie Tog på ferie og efterlod fire børn med pistol: Nu er der faldet dom i sagen

Drak øl på stranden i Bali
Den 12-årige havde angiveligt haft et skænderi med sine forældre, hvorefter han bookede fly gennem flyselskabet Jetstar samt et firestjernet hotel på ferieøen gennem en computer i skolen.

Herefter snød han sin bedstemor til at udlevere hans pas og drog alene afsted til lufthavnen i Sydney, hvor han checkede ind ved hjælp af selvbetjeningsskærmene.

I løbet af de mere end 5000 kilometer fra den australske storby til Denpasar på Bali - inklusiv en mellemlanding i Perth - var der ingen, der spurgte drengen, hvorfor han rejste alene, og derfor nåede den 12-årige at leve i sus og dus på luksushotellet i Bali i hele fire dage, før han blev fundet og hentet hjem af sin mor og far.

I løbet af de fire dage nåede drengen angiveligt at leje en knallert og drikke øl på stranden, mens hans forældre hjemme i Australien bekymrede prøvede at finde ham.

Den døde baby blev fundet på et Etihad Airways-fly i lufthavnen i Indonesien. Foto: Arkiv Ferie 37-årig mor anholdt: Nyfødt baby fundet død på fly-toilet

'Vi har straffet ham, og vi har ikke fejlet'
Emma fortæller ifølge det australske medie, at hun fandt sin søn, da hun kontaktede en af hans venner, som bekræftede, at han var taget til ferieøen, fordi den 12-årige havde sendt et billede til ham fra en pool i Bali.

Moderen afviser over for mediet, at hun ikke er hård nok mod sin søn, som, hun tidligere har fortalt, 'ikke kan lide ordet nej':

- Jeg har sikret mig, at han får problemer med politiet for at stjæle mit kreditkort og bruge mine penge. Han skal ikke slippe afsted med det. Han har brugt mine penge. Vi har straffet ham på alle mulige måde, og vi har ikke fejlet på nogen måde.

Den 12-årige dreng har ifølge News.com.au nu stuearrest.

Han havde angiveligt tidligere forsøgt at rejse afsted til Bali med flyselskaberne Qantas og Garuda, men begge selskaber afviste ham. Derfor fandt han frem til lavprisflysselskabet Jetstar, som ikke har lige så hårde regler om børn, der flyver alene, og selvom moderen havde gemt sit kreditkort på grund af de to tidligere forsøg, fandt den 12-årige altså frem til kortet alligevel.

Derefter pakkede han sin rygsæk og sagde, han ville køre i skole, men tog i stedet til lufthavnen.

Da Emma fire dage efter fandt frem til, hvor sønnen befandt sig, kontaktede familien politiet i Indonesien, som tog hen på hotellet og fandt den 12-årige. De tog ham derefter med på politistationen og hans forældre skyndte sig at rejse afsted til Bali.

- Jeg fik et kram af min far, men min mor gjorde ingenting. Hun var sur, fortæller den 12-årige.

Ferie Er det her verdens pinligste far? Gemte kæmpe dildo i søns håndbagage

'De gjorde ikke deres job'
Emma er nu rasende over, at det kunne lade sig gøre for hendes søn at rejse afsted alene. Familien påstår nemlig, at de i kølvandet på sønnens to tidligere forsøg på at stikke af, advarede de australske myndigheder for at sikre sig, at den 12-årige ikke ville få succes senere hen:

- Da det første forsøg skete, fik vi at vide, at hans pas ville blive mærket således, at han ikke kan flyve, siger hun og fortsætter:

- De gjorde ikke deres job. Hans pas var ikke mærket. Det her ville ikke være sket, hvis de havde gjort deres job. Vi er stadig i chok. Vi kan ikke forstå, at det her kunne ske. Min søns evne til at flyve under radaren og på den måde snyde politiet og nå hele vejen til Bali er bekymrende.

Det australske grænsepoliti og myndighederne i landet afviser dog, at de var opmærksomme på den 12-åriges tidligere forsøg på at rejse ud af landet alene.

Jetstar har ifølge det australske medie udtalt, at de vil indskærpe reglerne, så denne slags episoder ikke sker igen. De afviser dog, at de vil fjerne deres politik, der tillader børn mellem 12-15 år at rejse alene, da muligheden er noget, som deres kunder sætter pris på.

Den 12-årige nåede at opholde sig i fire dage på ferieøen, før han blev fundet og fløjet tilbage til Sydney. Foto: Jan Greune Ferie Sur 12-årig stjal mors kreditkort og rejste til Bali

57 kommentarer
Vis kommentarer