Uhelbredelig syg 22-årig siger nej til transplantation for at rejse

Channan Petrides lider af Cystisk fibrose og har brug for både nye lunger og et nyt hjerte for at overleve, men har valgt at slette sig selv fra transplantationslisten

Channan Petrides takkede nej til muligheden for transplantation for at nå at udleve sine drømme (Foto: Twitter/@xchan_92x)
Channan Petrides takkede nej til muligheden for transplantation for at nå at udleve sine drømme (Foto: Twitter/@xchan_92x)

Bristiske Channan Petrides lider af den uhelbredelige sygdom Cystisk fibrose. Den nu 22-årige kvinde, som for at overleve har brug for både nye lunger og et nyt hjerte, kom på transplantationslisten i september 2014, men valgte at forlade den igen, da hun fandt ud af hvilke komplikationer operationen vil medføre – inden hun er klar til at gennemleve dem, har hun nemlig en række oplevelser, som hun vil have sat hak ved. Det skriver den britiske avis Metro.

Få be- eller afkræftet myterne og drøm dig væk (Foto: Flickr/Thomas Tolkien) Ferie 'Rejsen bliver dyrere, hvis du søger meget på den' – og flere rejsemyter

Man kan ikke sige med sikkerhed, at transplantation vil redde Channan Petrides liv, og derfor har hun valgt den fra.

– Jeg ved, jeg løber en stor risiko, men jeg vil hellere nyde den tid, jeg har tilbage end at gå rundt og vente på et opkald, som måske, måske ikke, kommer, siger hun til avisen.

Hun tilføjer samtidig, at hun ville være blevet på listen, hvis en operation med garanti kunne give hende 20 år mere.

– Selvfølgelig ville jeg det. Men lægerne fortalte mig, at det var risiko for, at nye organer ville svigte efter seks måneder, siger hun.

(Foto: 2. Flickr/Balint Fo?ldesi) Ferie Fire indlæggelser fik pensionist-par til at sagsøge rejsearrangør

Nu er hun i stedet i fuld gang med at sætte hak på listen af drømmeoplevelser.

Den inkluderer bl.a. en spa-weekend, en safari, at fodre en løve, at møde en pingvin, en tur til Disneyland Paris, et besøg i Harry Potter Studios, en tur i helikopter og et besøg i London Aquarium. Hvordan det går, kan man følge med i under hashtagget #ChannansBusketList på Twitter.

Masken hjælper Channan Petrides med at trække vejret (Foto: Twitter/@xchan_92x)
Masken hjælper Channan Petrides med at trække vejret (Foto: Twitter/@xchan_92x)
 

36 kommentarer
Vis kommentarer