Annonce:
Annonce:

Uhyggelige hotel-mysterier: Her skal du ikke holde ferie

Uhyggelige forbrydelser, mærkelige hændelser og masser af mystik. Her er fem hoteller, som bestemt ikke er for sarte sjæle

Mystiske mysterier – her vil du helst ikke tilbringe en nat. (Foto: Flickr/Mike Schmid)
Mystiske mysterier – her vil du helst ikke tilbringe en nat. (Foto: Flickr/Mike Schmid)
Annonce:
Følg Ferie

Smukke værelser, bløde senge og lækre morgenbuffeter – kvaliteterne ved hoteller kan være luksuriøse og tillokkende. Men alligevel rummer nogle hoteller både mystik og uhygge, der trumfer den behagelige atmosfære.

Krimier, tv-serier og skræmmende film er med til at puste liv i uhyggelige hotel-forestillinger – men også i den virkelige verden, kan hotellerne fortælle om mysterier, der kan skræmme livet af enhver hotelgæst. Mysterierne dækker over uopklarede mord, spøgelser og forsvundne personer.

Læs med her og opdag fem af de mest bizarre og uhyggelige hændelser i og omkring hoteller – så du undgår at booke juleferien på et af dem.

Annonce:

Mordet på hotelmedarbejderen
I 1960 huserede 'the Boston Strangler' i New England. Han havde allerede myrdet 13 kvinder, da han en dag i 1964 blev pågrebet og anholdt. Kun få måneder senere skete der dog et mord på hotellet, Bangor House, der lignede et mord, efter The Stranglers hoved.

Hurtigfly på vej: Fra London til New York på tre timer

På hotellet arbejdede den 54-årige, Ellie McDonald. I løbet af hendes arbejdsdag, 18. marts 1965 forsvandt hun dog. To dage senere blev hendes lig fundet på et værelse, som ikke havde været udlejet i flere dage.

Ellie var nøgen, og der var tydelige tegn på vold og seksuel udnyttelse, før hun var blevet kvalt af en nylonstrømpe. Mordet lignede mange af de mord, som the Strangler havde begået.

Politiet manglede dog beviser, og mordet på Ellie McDonald er aldrig blevet opklaret.

Spøgeri på palæet
La Posada de Santa Fe Resort & Spa blev i 1932 indrettet i et gammelt viktoriansk palæ og er i dag et af de mest historiske hoteller i New Mexico.

Annonce:

Palæet blev opført til en prominent familie med efternavnet Staab, som dengang var både rig og populær i området. Manden, Abraham, og konen, Julia, havde sammen syv børn, som boede i palæet sammen.

Parrets ottende barn døde kort efter fødslen af sygdom, og hændelsen gjorde Julia både deprimeret og syg. Flere efterfølgende graviditeter gik galt og endte i ufrivillige aborter. Julia brugte derfor sine sidste år på et værelse i det store palæ. Hun døde som kun 52-årig.

Siden da er uforklarlige hændelser foregået i Julias værelse – mange gæster og hotelmedarbejdere har meldt om en kvindelig skikkelse, der træder frem fra tid til anden i værelset. Der har også været mærkelige lyde og stearinlys, der bliver pustet ud uden nogen grund.

Så besøger du nogensinde hotellet i New Mexico, skal du gå uden om værelse 256. I hvert fald hvis du ikke er til genfærd.

Her ville Harry Potter, Marty McFly og Batman bo i virkeligheden  

Annonce:

Mystisk forsvinden
Den 25-årige afro-amerikanske Joseph 'JoeEd' Edwards arbejdede som portner på Shamrock Motel i Vidalia, Louisiana. En sommerdag i 1965 mødte JoeEd op på arbejde, men forsvandt senere samme dag.

JoeEds bil var blevet set om aftenen af en bestyrer i en nærliggende bowlinghal. Bestyreren havde desuden set JoeEd blive trukket ind til siden af en politibil, da han var kommet kørende.

Et par dage senere blev JoeEds bil fundet efterladt på parkeringspladsen ved bowlinghallen. Bilens sæder var dækket af blodstænk, og der lå et bælte i bilen, som ikke tilhørte JoeEd.

Man har aldrig fundet hans lig, eller fundet ud af præcis hvilken forbrydelse JoeEd blev udsat for. Rygterne går på, at den unge fyr blev udsat for en 'hate crime' – muligvis fordi han havde et forhold til en hvid pige.

Desuden forlyder det, at JoeEd var blev hængt i en lade og tortureret. Her havde han efter sigende fået flået sin hud af og var efterfølgende blevet smidt i en flod.

Annonce:

I 2013 havde politiet 13 mistænkte – men sagen blev lukket, da alle 13 allerede var afgået ved døden. JoeEds forsvinden er derfor stadig et uopklaret mysterium.

Test: Find den perfekte ferie-destination til dig  

Tv'et der slukker af sig selv

Biltmore Hotel hvor Fatty spøger. Selv Bill Clinton har oplevet det på egen krop – eller tv. (Foto: Flickr/John S. and James L. Knight Foundation.)
Biltmore Hotel hvor Fatty spøger. Selv Bill Clinton har oplevet det på egen krop – eller tv. (Foto: Flickr/John S. and James L. Knight Foundation.)

I 1920'erne levede Thomas 'Fatty' Walsh, som var en hyppig gæst på Biltmore Hotel i Coral Gables. Han boede altid på 13. etage, hvor han styrede et mindre kasino med masser af druk og ulovlig gambling.

En dag i 1929 blev Fatty uvenner med hotellets bestyrer, Eddie Wilson. Skænderiet endte med et drab, da Eddie skød Fatty med en pistol.

Siden da har hotellet været kendt for Fattys spøgeri på 13. etage. Gæster beretter om lugten af cigar og uforklarlige lyde. Blandt andet har Bill Clinton været gæst på hotellet, og også han skulle efter sigende have oplevet spøgelset.

Bill Clinton har blandt andet fortalt om, hvordan han gerne ville se TV på sit værelse, men at tv'et blev ved med at slukke af sig selv, hver gang han tændte det.

Annonce:

Smart-armbånd erstatter værelsesnøgle og kreditkort på ferien

Selvmord uden identitet
Tilbage i 1997 tjekkede en mand ind på Super 8 Motel i Aiken, South Carolina. Manden lejede et værelse for tre dage og betalte kontant – så personalet fik aldrig hans personlige oplysninger.

På døren til sit værelse hang han et 'Do not disturb'-skilt, hvorpå han havde skrevet 'Jeg er ikke ansvarlig for konsekvenserne'  med kuglepen.

Personalet fandt ham død på værelsets badeværelse – manden havde begået selvmord, men det er aldrig kommet frem hvordan. På værelset fandt man to bøtter med anti-depressive piller, begge med mærkaterne revet af.

Det er aldrig lykkedes at opklare, hvem manden egentlig var. 

Annonce:

Dansk uhygge
Danske hoteller kan også være med – ikke mindst med spøgelses-historierne. Dragsholm slot i Nordsjælland og Egeskov Slot er blandt dem, der kan berette om spøgeri og uhygge. I 2010 blev en SAS-stewardesse myrdet på Hotel Scandinavia i København.

Heldigvis blev mordet opklaret og morderen dømt – men det er nok de færreste, der ønsker en ferie i lige netop det værelse, mordet blev begået i.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er farligt at leve, du kan dø af det
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: