Ulovlig sport skal være trækplaster for turister

Myndighederne i den kinesiske by Turpan vil gøre hanekampe til trækplaster for turister, og derfor har de netop oprettet en officiel hanekampsforening

I Vesten tager vi stærkt afstand fra hanekampe. Anderledes forholder det sig i flere asiatiske lande. Billedet her er fra en hanekamp i Filippinerne. (Foto: Adam Cohn/Flickr)
I Vesten tager vi stærkt afstand fra hanekampe. Anderledes forholder det sig i flere asiatiske lande. Billedet her er fra en hanekamp i Filippinerne. (Foto: Adam Cohn/Flickr)

Hanekampe er ulovlige i Danmark og flere andre vestlige lande, men i lande som Kina, Filippinerne og Puerto Rico stortrives den ældgamle tradition stadig i visse områder.

På trods af at det disse steder er lovligt at arrangere og afholde en hanekamp, så kæmper myndigheder ofte med undergrundskampe, hvor det ikke er selve tvekampen, men de store væddemål, der er i fokus.

Flymad er sjældent videre ophidsende, men vi affinder os med det, der bliver serveret. Det gælder i hvert fald de fleste af os. (Foto: Chineoffseason/Flickr) Ferie Hentet af politiet: Kvinde gik amok over flymad

Disse bagmænd vil myndighederne i den kinesiske by Turpan gerne komme til livs, og de har derfor besluttet at oprette en officiel hanekampsforening, som kan arrangere og afvikle arrangementer i den afsidesliggende by. Det skriver The Daily Mail.

Den kontroversielle ’sport’ har været en del af byens historie i mere end 280 år, og de lokale myndigheder håber, at den nye forening også kan være med til at lokke flere turister til byen, som ligger godt 3000 kilometer fra Beijing.

Byens varemærke
På nuværende tidspunkt er godt og vel en ud af seks af byens indbyggere involveret i hanekampe på den ene eller anden måde, og man betegner ’sporten’ som en af byens vigtigste varemærker.

– Ligesom at Spanien er kendt for tyrefægtere, håber vi, at verdens turister vil kende Turpan for vores hanekampe, siger Perhat Kadir fra de lokale myndigheder i Turpan til den kinesiske avis Xinhua.

Det usynlige tog er bygget af gennemsigtige materialer, så det falder i et med de omkringliggende landskaber. (Foto: Kazuyo Sejima/Seibu Group) Ferie Usynligt tog er snart på skinnerne

Holdningen til hanekampe varierer meget blandt kineserne, men det er oftest de mere traditionelle kinesiske lokalsamfund, som stadig  nyder at se fuglene kæmpe til den bitre ende.

I Danmark har sporten aldrig været populær, men den var tidligere meget udbredt andre steder i Europa i f.eks. England og Skotland, der dog har haft et forbud mod hanekampe i snart 200 år.

Den meget livagtige robotfugl, Robird, skal holde luftrummet over lufthavne fri for fugleflokke. (Foto: YouTube/ClearFlightSolutions) Ferie Se videoen: Robotfugl skal vogte lufthavn

26 kommentarer
Vis kommentarer