Ung stewardesse hyldes: Ammede flypassagers baby

24-årige Patrisha bliver hyldet, fordi hun hjalp en fortabt mor, der var løbet tør for modermælkserstatning

Patrisha Organo bliver hyldet for at amme en baby, da moderen var løbet tør for modermælkserstatning. Foto: Mercury/Ritzau Scanpix
Patrisha Organo bliver hyldet for at amme en baby, da moderen var løbet tør for modermælkserstatning. Foto: Mercury/Ritzau Scanpix
Følg Ferie

En blot 24-årige stewardesse fra det filippinske flyselskab Philippine Airlines bliver i øjeblikket hyldet fra mennesker verden over, fordi hun tirsdag aften valgte at påtage sig et job, der rækker langt ud over hendes sædvanlige pligter som stewardesse.

Den unge kvinde ved navn Patrisha Organa valgte simpelthen at hjælpe en ombordværende passager - der ikke kunne få sin baby til at falde til ro - ved at amme barnet.

Det skriver flere internationale medier - heriblandt Fox News.

Stewardessen fortæller i et opslag på Facebook, at hun var den sidste til at boarde flyet, da hun kort efter afgang hørte babyen græde.

- Jeg hørte babygråd, og den slags gråd får altid én til at ville gøre hvad som helst for at hjælpe, skriver stewardessen i sit opslag og fortsætter:

- Jeg spurgte moderen, om alt var okay og forsøgte at sige, at hun skulle amme sit sultne barn, men med tårer i øjnene fortalte hun, at hun var løbet tør for modermælkserstatning. De øvrige passagerer begyndte at kigge og stirre på den lille, skrøbelige og grædende baby. Det skar i mit hjerte, så jeg tænkte, at det eneste jeg kunne gøre, var at tilbyde min egen mælk. Så det gjorde jeg.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Her ses stewardessen med sin egen datter på ni måneder. Foto: Mercury/Ritzau Scanpix
Her ses stewardessen med sin egen datter på ni måneder. Foto: Mercury/Ritzau Scanpix
 

'Sikke en fyr!': Pilot køber pizzaer til 159 strandede passagerer

'Du er en helt'
Og det viste sig, at den 24-årige, der har arbejdet som stewardesse i fire år, havde ret i, at babyens utilfredshed blot skyldtes en knurrende mave, for kort efter faldt den til ro.

- Jeg så lettelsen i moderens øjne. Jeg fortsatte med at amme babyen, til hun faldt i søvn, og så fulgte jeg hende tilbage til sædet, hvor moderen takkede mig inderligt.

Patrisha Organa delte sit Facebook-opslag onsdag den 7. november, og på blot to dage har opslaget fået flere end 130.000 reaktioner, 5400 kommentarer og er blevet delt mere end 27.000 gange.

Og folk er vilde med stewardessens uselviske handling og kalder hende alt fra en ’helt’ til en ’sand engel’.

- Der findes åbenbart også engle her på jorden, skriver en enkelt Facebook-bruger f.eks.

- Du har virkelig et godt hjerte, skriver en anden.

- Jeg har selv drømt om at være i stand til at hjælpe en mor i nød med min mælk, så du er en helt i mine øjne, skriver en tredje.

Fitness-mor hyldes for feriebillede: Så nemt er det at fjerne strækmærkerne

Medlidenhed med moderen
Til Yahoo Lifestyle fortæller den 24-årige stewardesse, at hun havde oprigtigt ondt af den fortabte mor, fordi hun kunne genkende problemet fra sit eget liv.

- Da jeg begyndte at amme mit eget barn, havde jeg virkelig lyst til at give op, men fordi jeg havde støtte fra min mand, blev jeg ved. Han blev ved med at opfordre mig til at fortsætte, og uden hans hjælp havde jeg ikke kunnet gøre det.

Du kan se hele Patrisha Organas Facebook-opslag herunder:

Flyselskab forarger: - Babyer må højst græde i fem minutter

En fuldtonet skandale

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.