Ungt dansk par boede på luksushotel ved en fejl: Spies betaler

De opgraderede ved en fejl sig selv fra et tarveligt tostjernet hotel til et femstjernet Kempinski-hotel

Det unge par boede i vild luksus i en uge. Pr-foto
Det unge par boede i vild luksus i en uge. Pr-foto
Følg Ferie

Så er der en gevaldig økonomisk øretæve på vej til rejsebureuaet Spies.

Bureauet havde solgt en 22-årig dansk kvinde og hendes kæreste en uges hotelferie i Berlin for kun 7500 kroner inkl. fly.

De skulle ifølge billetten bo på Hotel Bristol Berlin i den tyske hovedstad, så de kørte i god tro fra lufthavnen til det legendariske Hotel Bristol Berlin; et femstjernet Kempinski-hotel på shoppinggaden Kurfürstendamm.

’Vi står ikke i systemet, men vi viser dem papirerne fra jer (Spies, red.) og de checker os ind’, står der i sagen afgjort af Pakkerejse-Ankenævnet 11. september 2019.

Der boede det unge par i vild luksus i en uge. Men da de skulle tjekke ud, havde hotelpersonalet fortsat vanskeligt ved at finde reservationen, så de fik en regning på 1200 euro svarende til cirka 9000 kr. Rejsen var nemlig ikke forudbetalt af Spies.

Det viste sig nemlig, at de skulle have boet på et helt andet Hotel Bristol Berlin - nemlig et noget spartansk tostjernet hotel på en meget mere beskeden adresse.

Her skulle parret have boet. Privatfoto
Her skulle parret have boet. Privatfoto
 

Problemet - Spies’ problem - var, at dette billige hotel ikke længere fandtes i dette navn. Det var for nemlig længst overtaget af billigkæden Ibis, som havde ændret hotellets navn til Ibis Berlin City.

Men Spies nægtede at refundere beløbet, og så var det, at parret med hjælp fra den 22-åriges kvindes mor gik til Ankenævnet, som fandt frem til, at det var rejsearrangørens risiko, at klageren (parret, red.) indkvarterede sig på et hotel i Berlin med navnet Hotel Bristol Berlin som bestilt.

Spies tabte altså sagen og skal refundere parret de 9000 kroner.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun er dansk politiks nyeste protest-dronning

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind