Uønsket russisk rendevouz ved solsengen?

Rejsearrangør kæmper med russere og kinesere om at vinde sengepladser på de mest populære feriemål

Det er pisse irriterende, når alle solsenge er væk inden kl. 8 (Foto: David van der Mark/Flickr)
Det er pisse irriterende, når alle solsenge er væk inden kl. 8 (Foto: David van der Mark/Flickr)

Russere og kinesere har ifølge Star Tour de seneste år kastet deres kærlighed på de samme feriedestinationer, som danskerne elsker. Det betyder, at rejsearrangøren har måttet ty til kamp for at få fingre i de sengepladser, der er.

I kampen har Star Tour sat sig på hele RIU-hotelkæden, hvilket vil sige 36 hoteller verden over. Selskabet forventer nu at kunne sende ca. 20.000 gæster på ferie på RIU hoteller hvert år.

– Vi har fået eneret på samtlige RUI hoteller fra næste vinter, siger Stig Elling, der indtil udgangen af denne måned er salgsdirektør i Star Tour, i en pressemeddelelse, og fortsætter:

– Det giver lidt mere ro på i forhold til den konstante kamp, det er at skaffe nok gode hotelsenge til vores kunder.

Ferietid er mobiltid. Og tid til at gøre dem derhjemme jaloux (Foto: Michael Coghlan/Flickr) Ferie #WishYouWereHere – de mest irriterende ferie-hashtags

Det voksende antal turister på populære destinationer giver ikke kun en potentiel kamp om sengepladser. Det betyder ifølge Star Tour også, at ekstrakapacitet på det danske rejsemarked i fremtiden vil skrumpe ind.

– Det er ikke længere sådan, at vi lige kan sætte ti ekstrafly ind til Middelhavet en sommer, hvis regnen står ned i stænger herhjemme. Det har vi gjort mange gange tidligere, men nu er det simpelthen ikke muligt at finde de ekstra hotelsenge i højsæsonen, siger Stig Elling.

Paris er billigst i oktober, mens London er billigst nu! (Foto: Yann Carade/Flickr) Ferie Paris i oktober – London nu!

Masser af pladser
Hos Spies oplever man ikke helt samme kamp med russerne. Ca. 75 pct. af selskabets gæster rejser til Gran Canaria, Tenerife, Mallorca og Kreta, og der kæmper selskabet ikke med mange russere eller kinesere.

– Problemet var større for to-tre år siden – den økonomiske krise i Rusland holder sikkert mange hjemme, siger informationschef hos Spies, Torben Andersen, og tilføjer:  

– Mange russere rejser til Egypten eller Belek i Tyrkiet, og de destinationer udgør mindre end fem pct. af vores volumen.

Tacos er på menuen, hvis du kommer til Austin, Texas (Foto:lucianvenutian/Flickr) Ferie Pizza, donut, bacon – her får du USA's bedste

Samtidig forklarer han, at Spies løser udfordringerne med sengepladser ved at anvende egne hoteller.

– Vi har over 30 egne hoteller, hvor ca. 50 pct. af alle vores gæster bor. Dertil kommer ca. 100 hoteller, hvor vi råder over alle rum. Mange af hotellerne har vi samarbejdet med i over 20 år – f.eks. Altamar på Gran Canaria, som er det hotel i verden, hvor der på årsplan bor flest danskere – der mister vi ikke lige sådan pladsen.

Russer rendevouz
Et sted man vil løbe ind i en del russere er i Den Dominikanske Republik. Der har de russiske feriegæster ifølge Torben Andersen været med til at presse prisen op. Men det betyder ikke det store for danske rejsende.

– De tårnhøje priser har gjort, at vi har afsluttet samarbejdet med flere resorts i Den Dominikanske Republik, men vi har let kunne finde resorts af samme standard til en lavere pris, siger han.

0 kommentarer
Vis kommentarer