Utilfreds ferie-dansker i Tyrkiet: - Kokken komplimenterede og begloede mig

Chefkokkens opførsel påvirkede en dansk kvindes ferie så meget, at hun ville hjem. Derfor kræver hun nu kompensation af rejseselskabet

En dansk kvinde følte sig så begloet af en hotelansat i Tyrkiet, at det ødelagde hendes ferie, og hun derfor vil kompenseres af Spies. Foto: /ritzau/Pelle Rink/Arkivfoto
En dansk kvinde følte sig så begloet af en hotelansat i Tyrkiet, at det ødelagde hendes ferie, og hun derfor vil kompenseres af Spies. Foto: /ritzau/Pelle Rink/Arkivfoto
Følg Ferie

Endnu engang har medarbejderne hos Pakkerejse-Ankenævnet måttet iføre sig arbejdshandskerne og behandle en klage fra utilfredse danskere, som ikke har fået den ferie-oplevelse, de havde forventet.

Denne gang drejer det sig om et dansk par, der i slutningen af maj måned i år rejste afsted på en to uger lang ferie til Içmeler i Tyrkiet. En ferie som de havde betalt lige over 16.000 kroner for gennem rejseselskabet Spies.

Parret var dog bestemt ikke tilfreds med måden, som chefkokken på det fire-stjernede hotel behandlede den kvindelige part på:

- Chefkokken komplimenterede samt begloede mig og var de samme steder som undertegnede. Det påvirkede ferien rigtig meget og gjorde, at jeg gerne ville hjem, da det ikke var behageligt, skriver klager til rejseselskabet, da parret er hjemme fra ferien den 12. juni.

Og klagen fortsætter:

- Det var virkelig ubehageligt og gjorde, at jeg ikke følte, jeg kunne gå på egen hånd, da han henvendte sig til mig.

Utålmodige danskere går brok-amok: Bussen var 15 minutter forsinket!

Ord mod ord
Ifølge både klager og rejseselskabet orienterede parret Spies' guide om den 'ubehagelige kok' på dag 10 på ferien, men herefter er de to parter uenige om forløbet.

Ifølge klager ville de gerne have guiden til at hive fat i kokken og give ham en påtale, men ifølge rejseselskabet ville parret selv se situationen an før, der blev gjort mere i sagen:

- Den 6/6 – altså på 10. dagen – tager klager kontakt med vores personale for at anføre, at klager føler sig generet af en ansat i resaturanten, der angiveligt ser på klager og kommer med et kompliment, men som i øvrigt ikke fysisk eller på anden måde generer klager, skriver Spies i deres forklaring til Ankenævnet og fortsætter:

- Klager anfører, at hun ikke ønsker, at vi kontakter hotellet, idet man vil se aftenen an.

Spies' udlægning af sagen er dog ikke korrekt ifølge klager, der påstår, at det var guiden, der rådede hende til at se situationen an og tage det op igen dagen efter. Dagen efter er det dog en ny guide, der er på hotellet, som ikke ved noget som helst om sagen, og derfor siger kvinden ikke noget om kokken.

- Jeg har ikke tænkt mig igen at ytre mig som gæst omkring min krænkende situation til en ny guide, da jeg i forvejen føler, at det er meget krænkende, at en chefkok går og beglor, følger efter samt komplimenterer mig. Her er det jeres ansvar at følge op på situationen, i stedet for at jeg som kunde skal henvende mig endnu engang, skriver kvinden til rejseselskabet.

Spies påstår dog stadigvæk, at kvinden specifikt bad dem om ikke at kontakte hotellet, og at de derfor var låst på hænder og fødder:

- Hvis klager dagen efter havde fremført problematikken igen med ønsket om, at vi skulle tage kontakt med hotellet, ville vi selvfølgelig have gjort det (...). Hertil må vi fastholde, at vi som rejsearrangør i det mindste må forudsætte, at vi bliver informeret om, at vi godt må gå videre med en sag, som vi dagen før er blevet bedt om ikke at gå videre med.

Dansk par glemte hjemrejsen: Vil have erstatning af rejsebureauet

Ankenævnets afgørelse
Pakkerejse-Ankenævnet lægger i deres afgørelse stor vægt på, at klager ikke dagen efter gjorde rejseselskabets (nye) guide opmærksom på, at de stadigvæk følte sig ubehageligt til mode på grund af chefkokkens opførsel.

Af denne grund får parret afvist deres krav om kompensation for ferien.

- Ved sagens afgørelse lægges til grund, at klageren følte sig generet af en ansat i hotellets restaurant, og at hun dag 10 reklamerede bureauet herom, men at hun under samtale med bureauets personale dagen efter ikke fulgte op på spørgsmålet.

- Bureauet har derved ikke haft adgang til fyldestgørende afhjælpning, skriver Ankenævnet i afgørelsen.

Da klageren ikke har fået medhold i sin klage, tilbagebetales det indbetalte gebyr på 275 kr. ikke, ligesom bureauet ikke pålægges sagsomkostninger.

Manglende sol og ingen æggebægre på hotellet: Danske chartergæster forlanger ny rejse

Seneste nyt

Partimoder Pia kan ikke slippe magten

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.