Væk fra regnen: Her er det reneste badevand i Europa

Badevandet i Europa får topkarakterer i ny rapport

Det danske badevand rangerer godt i undersøgelsen. Foto: Polfoto/René Schütze
Det danske badevand rangerer godt i undersøgelsen. Foto: Polfoto/René Schütze

Hvis du pakker taskerne for at tage på ferie rundt omkring i Europa denne sommer, kan du med ro i sjælen tage en smuttur på stranden eller i søerne og tage en dukkert i det europæiske badevand.

En helt ny undersøgelse foretaget af Det Europæiske Miljøagentur viser nemlig, at badevandet i Europa får topkarakterer.

Hele 96,3 procent af de testede badesteder i Europa lever op til de mindstekrav om 'tilstrækkelig' kvalitet, der er fastsat i EU's badevandsdirektiv, og mere end 85 procent af badestederne har fået udmærkelsen 'fremragende', som betyder, at vandet er stort set fri for forurening.

Et meget opmuntrende resultat, siger direktøren for Det Europæiske Miljøagentur, Hans Bruyninckx i en pressemeddelelse:

- Det er opmuntrende at se, at flere og flere badesteder i hele Europa opfylder de højeste kvalitetsstandarder. Det viser også effektiviteten af vores miljøpolitikker og de gavnlige fordele, det har for menneskers sundhed og vores daglige liv, når fremragende dataindsamling og analyse udføres.

Den 2,5 meter lange krokodille skjulte sig på bunden af poolen. Foto: Sarasota County Sheriff's Office Ferie - 4. jun. 2017 - kl. 16:15 Tjek poolen før du hopper i: Kæmpe alligator lå på bunden

Badetur i det danske farvand
Hvis du ikke skal ud at rejse i år, kan du alligevel godt tage et smut forbi stranden herhjemme uden at bekymre dig om beskidt badevand.

Det Europæiske Miljøagentur har nemlig testet hele 1.036 badestrande i Danmark, hvoraf 86 procent har fået topkarakter.

Kun otte ud af 1.036 testede strande har fået dumpekarakter i undersøgelsen.

Danmark ligger nummer 9 på listen over de testede badesteder. Luxemborg, der er uden hav, ligger nummer 1 med topkarakterer på alle deres testede badesteder. Der er dog også kun blevet testet 11 områder i hele landet.

Planlægger du rejse til Albanien, bør du nok lige tjekke forholdene, inden du dypper tæerne i det kølende vand.

Se listen med karakterer herunder:

Foto: European Environment Agency
Foto: European Environment Agency
 

Se også: Borgmester i italiensk turistby vil skræmme irriterende turister væk

12 kommentarer
Vis kommentarer