Annonce:
Annonce:

Valfarter til spøgelsesskibe

Tomme krydstogtskibe ligger på stribe i Den Engelske Kanal. Det har sat gang i en ny turisme

De mange tomme krydstogtskibe, der ligger for anker i Den Engelske Kanal under pandemien, er blevet en populær turistattraktion. Foto: Matthew Childs/Reuters
De mange tomme krydstogtskibe, der ligger for anker i Den Engelske Kanal under pandemien, er blevet en populær turistattraktion. Foto: Matthew Childs/Reuters
Annonce:
Følg Ferie

Du kan se dem skyde op i horisonten som store, hvide bjerge. Krydstogtskibene ligger forankret i Den Engelske Kanal som perler på en snor.

Sidste år fragtede de tusinder og atter tusinder turister over verdenshavene på ferie. Nu ligger de tomme og afventende for svaj i pandemiens kølvand. Imens er skibene selv blevet seværdigheder. Det skriver BBC.

Flyv frem og tilbage over Antarktis

Se skibene tæt på
62-årige Paul Derham, tidligere kaptajn på et af krydstogtskibene, har fået den ide at sejle turister ud til de store spøgelsesskibe, så folk kan opleve de majestætiske skabninger tæt på, dog uden at komme ombord naturligvis. Dette sker fra hans egen lille turistfærge.

- Jeg vidste, at folk ville blive imponerede. Vi annoncerede det på Facebook, og i løbet af to timer havde vi udsolgt, siger Paul Derham til BBC.

Annonce:

Enten grundet manglende havneplads eller for at rederierne kan spare penge, ligger krydstogtskibene forankret på åbent hav, men tæt på kysten. Turisterne kan derfor også betragte og fotografere de mange og imponerende spøgelsesskibe fra land, hvilket da også sker i stort omfang. Skibene ligger på laveste blus, lige nok til at generere strøm til belysning og instrumenter ombord til besætningerne.

Efter et halvt år: Coronakrisens sidste krydstogtsgæster går i land

Krydstogtskibene har været i vælten fra start under coronapandemien. Allerede i februar blev skibet Diamond Princess isoleret i havnen i Yokohoma i Japan med 3700 mennesker ombord. Siden har eksempelvis MS Westerdam i Cambodia og Grand Princess i USA været udsat for tilsvarende. Krydstogtskibene blev hurtigt synonymer med spredningen af coronasmitte verden rundt, og de ligger nu derfor forankret og venter på, at efterspørgslen atter kan sende dem ud over det blå. 

Særsyn på Fyn

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Annonce:
Mærsk har et rekordstort overskud, men betaler kun fire procent i skat. Ekstremt absurd

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: