Vanvittig lov: Stat vil forbyde folk at rejse på ferie

Hvis folk i dette land ikke opfører sig ordentligt i udlandet, forbydes de at rejse på ferie i op til fem år

Hvis du ikke opfører dig ordentligt i udlandet, kan du risikere at få forbud mod at besøge strande som for eksempel denne i Barcelona. Sådan lyder det i en ny kinesisk lov. (Foto: Manu Fernandez/AP)
Hvis du ikke opfører dig ordentligt i udlandet, kan du risikere at få forbud mod at besøge strande som for eksempel denne i Barcelona. Sådan lyder det i en ny kinesisk lov. (Foto: Manu Fernandez/AP)

Kina vil sætte en stopper for pinlige kinesiske turister, der volder problemer på deres ferie i udlandet. I landet, der i forvejen er kendt for sin strenge censur og mange forbud, kan det nu også blive forbudt at tage på ferie, skriver Daily Mail.

Kinas nationale turismeadministration har derfor udsendt en liste med ni forholdsregler, som skal overholdes, når kineserne drager på ferie.

Det er blandt andet ødelæggelse af offentlige faciliteter og uregerlig opførsel på offentlig transport som fly, busser og både, der kan ende med et rejseforbud på op til fem år.

Forholdsreglerne kommer øjensynligt i kølvandet på de seneste sager med problematiske kinesiske turister.

Ekstra Bladet skrev blandt andet om et tilfælde i februar, hvor en kinesisk mand havde åbnet et flys nødudgang helt uden grund.

Gælder også hjemme
Det er dog ikke kun i udlandet, at kineserne skal begynde at opføre sig pænere. Også når de rejser rundt i hjemlandet, skal de følge reglerne for ordentlig turistopførsel.

Uregerlige og ubehøvlede kinesere har nemlig ikke kun været et problem uden for Kina.

Da det nye Shanghai Disney Resort fik sine første besøgende før den officielle åbningsdag, blev billeder af parken efterfølgende delt på de sociale medier.

Her havde besøgende både efterladt skrald og lavet en del hærværk.

Forbuddets varighed vil afhænge af overtrædelsens grad. (Foto: Flickr/Marc Jebara)
Forbuddets varighed vil afhænge af overtrædelsens grad. (Foto: Flickr/Marc Jebara)

Straffen for dårlig opførsel bliver rejseforbud i helt op til fem år, mens ansatte i den kinesiske turistindustri heller ikke kan se sig fri for straf.

Hvis en ansat hos en turistattraktion, et rejsebureau eller tourguides for eksempel oplyser falske priser eller tvinger en turist til at betale for noget, der ellers ikke koster noget, kan den ansatte også risikere straf.

En 50-årig kvinde fik frataget både passet og boarding pass, da hun åbnede nødudgangen på et China Southern Airlines-fly. (Foto: Flickr/byeangel) Ferie Kvinde bandlyst fra fly: Troede nødudgang var toiletdør

Ulovlig opførsel for ansatte i Kinas turistindustri

1. At oplyse falske priser eller tvinge en turist til at bruge penge.

2. At bande ad, slå eller true turister.

3. Ikke at vise respekt for turisters religiøse, etniske og kulturelle vaner.

4. At fremme usmagelige destinationer eller dårlige idéer.

5. Anden opførsel, der af statens turismeafdeling opfattes som uciviliseret.

81 kommentarer
Vis kommentarer