Verdens mest ubrugelige lufthavn er igen forsinket

Flybilletterne skulle have været tilgængelige i starten af denne måned, men 'processen tager længere tid end forventet'

Lufthavnen på den afsidesliggende St. Helena stod færdig og klar til åbning for over et år siden, men det er først nu, dens første flyrute er på vej. Foto: David Stanley/Flickr
Lufthavnen på den afsidesliggende St. Helena stod færdig og klar til åbning for over et år siden, men det er først nu, dens første flyrute er på vej. Foto: David Stanley/Flickr

Mere end et årti efter de gik i gang med at bygge og mere end et år efter dens officielle åbning offentlige gjorde St. Helena lufthavn – også kendt som verdens mest ubrugelige lufthavn - endelig, at den var klar til sin allerførste flyrute.

Det var det privatejede sydafrikanske flyseslskab 'Airlink', som i slutningen af august - efter en seks timer lang flyvning i et Embraer E190 fly - landede sikkert på det afsidedesliggende britiske ø-territorium.

Efterfølgende fuldte 13 succesfulde testflyvninger, og herefter lød det fra regeringen på St. Helena, at billetsalget ville blive sat i gang i starten af denne måned med ruter fra St. Helena til Johannesburg og Cape Town i Sydafrika, hvor det vil være muligt at benytte sig af flyforbindelser til det meste af verden.

Men endnu engang må den udskældte 2,5 milliarder dyre lufthavn skuffe sine kommende passagerer, for i mandags var flybilletterne til og fra øen nemlig endnu ikke sat til salg på Airlinks hjemmeside og derfor har regeringen set sig nødsaget til at offentliggøre endnu en pressemeddelelse:

- Offentligheden venter stadig på billetsalget til St. Helena Air Service. Airlink er i øjeblikket i gang med at uploade billetpriser og de ledsagende skatter på deres hjemmeside. Det igangværende arbejde tager lidt længere tid end forventet, lyder det i meddelelsen, som fortsætter:

- Den sidste information, der skal uploades, vedrører de skatter, der gælder i St. Helena lufthavn. Når hver enkelt information er uploadet, testes systemet for at sikre, at alt fungerer ordentligt. Arbejdet er godt i gang, og det vil ikke tage lang tid, før billetsalget sættes i gang.

Se også: Ny lufthavn kostede 2,5 mia. kr: Der er bare ét problem

Isoleret ø
St. Helena ligger isoleret i den sydlige del af Atlanterhavet og er ofte præget af stærke vinde, hvilket har vanskeliggjort muligheden for almindelig rutetrafik til og fra øen. Normalt kommer folk til øen ved at benytte sig af en fem døgns lang sørejse med færgen.

Der bor blot omtrent 5.000 indbyggere på øen, hvilket betyder, at den udskældte lufthavn har kostet cirka 400.000 kroner pr. øboer.

Det er meningen, at de fremtidige flyruter skal medvirke til, at St. Helena, som indtil videre har overlevet takket være midler fra Storbritannien, bliver økonomisk uafhængig.

Airlinks nye ruter til Johannesburg og Cape Town vil blive fløjet en gang om ugen i et Embraer 190-fly, som har plads til mindre end 100 passagerer. Hvis du tilfældigvis skulle være interesseret i en tur til eller fra verdens mest ubrugelige lufthavn, vil billetterne kunne købes her.

Når de altså engang bliver sat til salg...

Se også: Endelig! Første fly lander i 'verdens mest ubrugelige lufthavn'

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen