Verdens største julemarked kommer til Danmark

Det er første gang, at julemarkedet kommer til Europa

Verdens største indendørs julemarked kommer til Danmark. Til november åbner 6.000 kvadratmeter fyldt med julestemning. Foto: PR
Verdens største indendørs julemarked kommer til Danmark. Til november åbner 6.000 kvadratmeter fyldt med julestemning. Foto: PR

Måske er det lidt tidligt at tænke på jul, men ikke desto mindre må der være en snert af julestemning i eventyrbyen Odense i disse dage.

Til november kommer verdens største indendørs julemarked nemlig til landets tredjestørste by, hvor 6.000 kvadratmeter i det sydvestlige Odense bliver fyldt med over en million lys, kunstig sne, julehygge og lokale godter.

Det er den canadiske familievirksomhed Glow Gardens, der står bag konceptet, og som nu har valgt at satse på Odense. Det oplyser firmaet i en pressemeddelelse.

- Odense er en by fyldt med kulturel mangfoldighed og masser af eventyr, der passer godt ind i Glow Gardens’ vision om at skabe magi, nærvær og eventyrlige oplevelser for gæsterne, siger Sanne Brigsted, eventmanager for Glow Odense, i en pressemeddelelse.

Udvidelsen åbner for, at lufthavnen kan gå i gang med et endnu større byggeri.
Det er en udvidelse af Terminal 3, hvor området efter sikkerhedskontrollen bliver udvidet med 80.000 kvadratmeter. Arkivfoto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix Ferie Københavns Lufthavn slår dørene op til stor udvidelse

- Derfor har det været attraktivt for Glow Gardens at placere deres første europæiske event netop her, fortæller hun.

Turister i vintersæsonen
Hos den fynske turismeklynge Destination Fyn, som er en del af Erhvervshus Fyn, glæder man sig over det kommende julemarked.

- Vi er glade for at byde en ny spændende partner indenfor i folden. Glow Odense har helt sikkert et potentiale for tiltrækning af turister på skæve tidspunkter i vintersæsonen og er blandt andet i kraft af sine åbningstider et stærkt supplement til klyngen. Det understøtter den fynske strategi om at være et attraktivt turistmål 365 dage om året, at eventen har valgt at starte sit europæiske eventyr netop her, siger Rasmus Hessum Hansen, chef for Destination Fyn, i pressemeddelelsen.

Ferie Topfart på 90 km/t.: 800 meter lang svævebane ned fra Eiffeltårnet

Og hvad kan gæsterne så forvente af Glow-julemarkedet?

Som gæst bliver man ført igennem et overdådigt eventyr, lover arrangørerne.

- Glow er magi, nærvær og eventyrlige vinteroplevelser for hele familien. Her kan børnene lege, sanse og opleve, mens de voksne går på opdagelse i vores traditionelle julemarked med blandt andet food trucks, brugskunst og fynske lækkerier. I den mørke vintertid giver vi bogstaveligt talt gæsterne masser af lys og glæde og opfordrer dem til at bruge tid sammen med dem, de elsker, siger Sanne Brigsted.

Artiklen fortsætter under faktaboksen ...

Verden største indendørs julemarked

Glow Gardens
Glow Gardens er verdens største indendørs julefestival, der har oprindelse i USA og Canada. Glow Gardens er stiftet af familien Jansen i Canada, som har bygget et globalt eventkoncept, der er stærkt forankret i lokalsamfundene. Det første Glow-event blev lanceret i 2017 i nærheden af Vancouver, Canada, og siden har mere end 500.000 gæster besøgt de i alt fem Glow-events i Canada. I 2019 forventes mere end 1 million mennesker at besøge Glow på en af deres ni lokationer i USA, Canada og nu også Danmark.

Priser til Glow Odense
Entrepriserne bliver 149 kroner for voksne og 119 kroner for børn (3-12 år). Børn under 3 år er gratis. Der er også mulighed for at købe et sæsonkort, der giver adgang i hele perioden.

Glow Odense finder sted fra torsdag 21. november 2019 til og med lørdag 4. januar 2020 og afholdes i opvarmede lokaler på Faaborgvej 248 B i Odense SV.

Kilde: Glow Gardens

32 kommentarer
Vis kommentarer