Verdenspremiere: Rejseguide til superheltenes hjembyer

Drømmer du om at besøge Gotham City og Metropolis efter at have set 'Batman v Superman: Dawn of Justice'? Få de bedste rejsetips til de fiktive byer i denne guide

'Batman v Superman: Dawn of Justice' havde premiere 24. marts. En ny fiktiv rejseguide giver gode rejseråd til Gotham og Metropolis, som var det byer, man rent faktisk kunne besøge. (Foto: PR)
'Batman v Superman: Dawn of Justice' havde premiere 24. marts. En ny fiktiv rejseguide giver gode rejseråd til Gotham og Metropolis, som var det byer, man rent faktisk kunne besøge. (Foto: PR)

Den nyeste superheltefilm 'Batman v Superman: Dawn of Justice' har netop haft verdenspremiere, og hvis det har fået dig til at drømme om en tur til de to superheltes hjembyer, Gotham City og Metropolis, er du ikke alene.

Sådan har den amerikanske forfatter Dan Wallace det nemlig også.

Og derfor har han skrevet rejseguiden 'Time Out Shortlist Gotham & Metropolis' til Gotham City og Metropolis, som er blevet udgivet af Time Out, der laver rejsebøger til rigtige byer og lande på hele kloden. Den lidt utraditionelle guide er udkommet forud for premieren på det længe ventede action-brag.

'Time Out Shortlist Gotham & Metropolis' er en rejseguide til Batman og Supermans hjembyer. (Foto: PR)
'Time Out Shortlist Gotham & Metropolis' er en rejseguide til Batman og Supermans hjembyer. (Foto: PR)

Fiktiv rejseguide
Dan Wallace er stor fan af Batman og Superman og har skrevet en række bøger om de to helte, bl.a. 'Man of Steel: Inside the Legendary World of Superman' og 'Batman: World of the Dark Knight'.

Se også: Drømmejob: Rejs verden rundt og smag på øl  

Derfor blev han meget begejstret, da han blev kontaktet af forlaget, fortæller han til Ekstra Bladet.

– Da Time Out præsenterede idéen for mig, kunne jeg ikke være mere begejstret. Jeg elsker at skrive bøger, der føles som om, de rent faktisk kunne eksistere i det pågældende fiktive univers. For nogle år siden skete noget af det sammen i Star Wars-universet med 'The Jedi Path', som er en lærebog til jedi padawans. Derfor var jeg også vild med idéen om at lave en fiktiv rejseguide i Time Outs format, siger Dan Wallace.

Tro mod universet
Dan Wallace fortæller, at 'Time Out Shortlist Gotham & Metropolis' er skrevet 100 pct. 'in-universe', hvilket betyder, at den er skrevet som en bog, man ville købe, hvis man boede i tegneserie-universet og rent faktisk planlagde en tur til Gotham City eller Metropolis.

Se også: Menneskelig rygsæk: Venner vil bære syg mand gennem Europa  

– Der er ingen 'behind the scenes' eller interviews med filmstjernerne. Jeg ville have bogen til at føles som en filmrekvisit, der er kommet til live, siger Dan Wallace til Ekstra Bladet.

Surrealistisk fornemmelse
Forfatteren mener, at fans vil få mest ud af bogen, fordi der er mange små referencer til tegneserieuniverset, men han mener dog også, at folk der er mindre bekendte med de byer, Bruce Wayne og Clark Kent bor i, vil få en sjov oplevelse ved at læse bogen.

– Jeg tror, at mange mennesker vil sætte pris på den surrealistiske fornemmelse, det er at holde en autentisk rejseguide til to steder, som ingen nogensinde vil komme til at besøge, forklarer Dan Wallace.

Pas på dig selv
'Time Out Shortlist Gotham & Metropolis' udvælger byernes bedste seværdigheder, restauranter, butikker og natklubber nøjagtig, som en rigtig guidebog ville gøre det.

Men Dan Wallaces bedste rejsetip til de to byer er dog hverken en restaurant eller en seværdighed. Det bedste tip fra forfatteren er, at man skal passe på sig selv.

– Selvom Batman har beskyttet Gotham City i snart 20 år, er der stadig mange skurke og megen gadekriminalitet, som man skal bekymre sig om. Metropolis er mere moderne og mere teknologisk avanceret, så folk ser måske byen som mere sikker end Gotham, men Metropolis er stadig ved at komme sig efter kryptonianernes ødelæggende angreb, og hvem ved, måske kan sådan noget ske igen, siger Dan Wallace til Ekstra Bladet.

Se også: Her er de skøreste påsketraditioner  

1 kommentar
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere