Vi booker charterrejser for at yde frivillig hjælp

Danskere, som egentlig ikke planlagde at tage til destinationer som Kos og Lesbos, booker nu rejser til netop disse destinationer for at komme ned og hjælpe flygtninge

Spies-gæster må tage 20 kilo nødhjælp med på deres ferie. (Foto: Spies)
Spies-gæster må tage 20 kilo nødhjælp med på deres ferie. (Foto: Spies)

Selv om en charterrejse til Kos og Lesbos egentligt ikke var planen, booker danskere i øjeblikket rejser til netop disse destinationer.

Hos Spies er afgangene til Kos og Lesbos således udsolgt de næste to søndage. Og kufferterne, som gæsterne tager med, fyldes med nødhjælp. 

Se også: Piloter kom op at slås før take-off

– I forrige weekend havde hver femte ud af 211 Lesbos-gæster taget ca. 1000 kilo nødhjælp med. Guiderne måtte bruge den halve nat på at køre kufferter, poser og kasser i pendulfart til øens to lejre. Tilbuddet om gratis at medbringe 20 kilo nødhjælp er blevet en overvældende succes – formentlig fordi vores gæster kan se, at hjælpen når frem til de, der har behov for den, siger kommunikationschef Torben Andersen fra Spies.

Båd tog vand ind
Et eksempel på det så gæsterne i forrige weekend.

– Kl. 6 søndag morgen fik den græske kystvagt øje på en båd med 145 flygtninge. Den lå ud for Mytilini by og tog vand ind. Inden kystvagtens både nåede frem, sank båden, og en af de ombordværende druknede. De øvrige blev reddet i land, men de havde mistet alt. De blev udstyret med noget af det tøj, som vores gæster har medbragt fra Danmark, fortæller Kirsi Karjalainen, der er chef for Spies på Mytilini.

Indtil nu er det blevet til over 10 tons, og mængden vokser og vokser fra uge til uge.

Se også: Godt tip: Så meget kan jyderne spare på efterårsferien

Ud over at sende nødhjælpen til flygtninge sørger guiderne også for, at der når hjælp frem til et lokalt børnehospital, der også tager sig af syge flygtningebørn. På grund af landets økonomiske situation er forholdene her langt fra gode.

– Rigtig mange gæster opsøger os på vores kontor i Molivos med hygiejneartikler, som de har købt lokalt. En del af det er bleer, shampoo, tandpasta m.m., som vi også vil lade børnene på hospitalet få glæde af, siger Kirsi Karjalainen.

11 kommentarer
Vis kommentarer