- Vi er et svært sted

Maj blev endnu en blodrød måned for lufthavnene i Billund og Aalborg, der tilsammen havde 10.000 passagerer

I Billund Lufthavn forventer man, at coronakrisen kan få antallet af passagerer til at falde med over to millioner i år. Arkivfoto: Joachim Ladefoged/Ritzau Scanpix
I Billund Lufthavn forventer man, at coronakrisen kan få antallet af passagerer til at falde med over to millioner i år. Arkivfoto: Joachim Ladefoged/Ritzau Scanpix
Følg Ferie

15.300 mennesker passerede i gennemsnit gennem lufthavnene i Billund og Aalborg hver eneste dag i maj 2019. Et år senere lykkedes det ikke engang de to lufthavne at nå det tal i løbet af en hel måned.

Kun cirka 10.000 passagerer kunne de to lufthavne i maj notere tilsammen mod 475.000 i samme måned sidste år.

Det skriver Check-in.dk.

Bag den dystre statistik gemmer sig dog en mærkbar forbedring. For ifølge mediet steg antallet af passagerer i Billund Lufthavn i maj med 86 procent i forhold til april. Og i Aalborg var fremgangen endnu mere tydelig.

Her brugte 3825 mennesker lufthavnen i maj, hvilket var en stigning på 240 procent i forhold til den foregående måned.

Måtte vende om efter 1170 kilometer: Lufthavnen var lukket

Direktør: Det bliver en svær sommer
Fremgangen til trods er adm. direktør i Billund Lufthavn, Jan Hessellund, dog stadig bekymret for sommersæsonen. Det skyldes ikke mindst regeringens beslutning om at fraråde unødvendige rejser udenfor Danmark, Norge, Tyskland og Island henover sommeren.

- Vi er stadig optimistiske om fremtiden, selv om de nye rejsevejledninger stiller vores branche et svært sted, siger Jan Hessellund til Check-in.dk og tilføjer:

- Det bliver en meget svær sommer, men heldigvis kan vi glæde os over, at DAT åbner deres rute til Bornholm, og Lufthansa åbner til Frankfurt i den kommende uge.

Coronakrisen tvang i slutningen af maj Billund Lufthavn til at fyre 309 af sine cirka 1100 medarbejdere. Ifølge mediet forventer lufthavnen, at krisen vil koste over to millioner passagerer i år.

Skulle give plads til flere krydstogtskibe: Nu udskydes ny terminal

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Der skides grønne grise i Statsministeriet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind