Video afslører ny svindelmetode: Sådan bliver turister røvet i Spanien

Kriminelle har fundet en ny måde, hvorpå de kan snyde og røve turister

Her kan du se, hvordan en britisk turist får kastet æg på sin bil i Spanien. Video: Privat
Følg Ferie

Måderne, hvorpå kriminelle svindlere kan snyde og bedrage uskyldige, bliver mere og mere kreative, og nu har en spritny 'scam' set dagens lys i Spanien.

Det skriver The Sun.

Ifølge det britiske medie er kriminelle i det populære ferieland nemlig begyndt at gå endnu mere målrettet efter turister ved at kaste æg på deres biler for at få dem til at køre ind til siden.

Det er især i den sydlige del af Spanien, at æg-kasteriet foregår. Chaufføren kan ikke se ud ad forruden og benytter derfor febrilsk vinduesviskeren, hvilket blot gør udsynet endnu værre, hvorefter chaufføren bliver tvunget til at standse bilen.

Når bilen holder ind til siden, dukker svindlerne op for at hjælpe med at rengøre bilens vindue og vinduesvisker, mens de samtidig stjæler med arme og ben, uden turisterne opdager det, før det er for sent.

Turist delte feriebillede: Så bankede FBI på døren

Britisk turist forfulgt
En britisk turist ved navn Peter Cackett, der i sommer var på ferie i Spanien, oplevede efter sigende fupnummeret på egen krop, da han kørte fra El Puente i Alcaucin.

På videoen kan man tydeligt se, hvordan æg pludselig bliver kastet ned på hans forrude, mens han kører.

Peter Cackett fortsatte med at køre og blev derfor ikke røvet, da han ikke holdt ind til siden, men han fortæller i et opslag på Facebook, at der ved siden af ham holdt en bil, der forsøgte at få ham til at standse.

(Du kan se videoen i playeren øverst oppe)

Ifølge Peter Cackett fulgte bilen efter ham i et godt stykke tid, før den til sidst opgav.

- Den fulgte efter mig, indtil jeg skulle dreje ned på hovedvejen, hvor han gav op. Jeg fik heldigvis begge nummerplader - både på bilen, der kastede æg, og på den der fulgte efter mig for at røve mig, hvis jeg var stoppet, skriver Peter Cackett i opslaget.

- Det vigtigste, du skal vide, hvis det sker for dig, er, at du ikke skal bruge vinduesviskeren, for så bliver hele udsynet ødelagt, fortsætter han og råder samtidig folk til at fortsætte med at køre, til de med sikkerhed ved, at ingen følger efter dem.

Sådan undgår du at blive flået af svindlere på ferien

Det siger Udenrigsministeriet
Det danske Udenrigsministerium advarer da også danskere til at være ekstra påpasselige, hvis de tager på bilferie eller lejer biler i Spanien, da de kriminelle ofte målretter deres svindel mod turister.

- Biler med udenlandske nummerplader og lejede biler er ofte udsat for indbrud. Sørg for at din bagage ikke kan ses udefra. Opbevar aldrig vigtige dokumenter som f.eks. pas og flybilletter eller værdigenstande i bilen, skriver ministeriet i deres rejsevejledning om Spanien.

- Tricktyverier og røverier kan ske på hovedveje og rastepladser, hvor kriminelle kan signalere, at de har motorstop, eller at der er noget i vejen med din bil for at få dig til at stoppe. Din bil kan blive stjålet, fortsætter advarslen.

Peter Cackett anmeldte hændelsen til politiet øjeblikkeligt, men personerne, der stod bag æg-kasteriet, er endnu ikke fundet.

Pas på biludlejere i ferien: - Det er 'Easy Money' fra rige danskere

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun undskyldte kun oprigtigt, da hun hostede

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind