Annonce:
Annonce:

Vidste du det? Det er ulovligt at fotografere Eiffeltårnet om aftenen

Selvom loven aldrig er blevet benyttet i praksis, kan du risikere en stor bødestraf, hvis du tager billeder af det ikoniske vartegn i Paris, når det er mørkt

Det er kun, når lyset er tændt på Eiffeltårnet, at det er ulovligt at tage billeder af det. Foto: Jakob Jørgensen
Det er kun, når lyset er tændt på Eiffeltårnet, at det er ulovligt at tage billeder af det. Foto: Jakob Jørgensen
Annonce:
Følg Ferie

Der er nok ikke mange turister, som har været en tur til Paris uden at have været omkring byens ikoniske vartegn, Eiffeltårnet.

Der er nok heller ikke mange, der er gået forbi uden at forevige det enorme tårn i form af et billede, men ifølge en lidet kendt regel, kan du faktisk komme i problemer, hvis du tager billeder af det parisiske vartegn, når det er mørkt, for det er faktisk ulovligt.

I hvert fald hvis du deler billedet på de sociale medier efterfølgende. Hvilket vel heller ikke er helt utopi i dagens Danmark.

Få de bedste ferie-fotos: Luksushotel indfører 'Instagram-butlere'

Det er Travel and Leisure som har fået øjnene op for den ukendte lov. Og hvis man går ind og læser retningslinjerne hos Société d’Exploitation de la Tour Eiffel, som er firmaet, der ejer Eiffeltårnet, står reglen der da også klart og tydeligt:

Annonce:

- Udsigten fra Eiffeltårnet er rettighedsfri. Tilladelse til offentliggørelse af billeder af det oplyste Eiffeltårn skal hentes hos Société d’Exploitation de la Tour Eiffel.

Los Angeles mister vartegn: Palmerne forsvinder

Kunstneren har ophavsretten
Årsagen til, at det er ulovligt at fotografere tårnet om aftenen, er, at det siden 1985 er blevet oplyst af et lysshow, som blinker i fem minutter hver time fra solnedgang til klokken 1 om natten/morgenen.

Lysshowet er teknisk set ejet af kunstneren, så selvom Eiffeltårnet er offentligt domæne, så har kunstneren altså ophavsretten over lyset på Eiffeltårnet, og derfor må man ikke dele billeder af det oplyste tårn uden at få lov.

Indtil videre har der dog ikke været nogen tilfælde af bødestraf, retssager eller lignende, så mon ikke, man godt kan fortsætte med at tage samt dele billeder af Eiffeltårnet, når det så smukt bliver oplyst i mørket.

Sådan sparer du penge på storbyferien

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksen er nordisk mester i mørklægning
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: