Vil du til USA? Så bliver du nu spurgt om dine social media-konti

Danmark er et af de 38 lande, der bliver påvirket af USA's nye forespørgsel

De amerikanske myndigheder vil nu have adgang til dine konti på Facebook, Twitter og Instagram. Foto: Colm MacCárthaigh/Facebook/Instagram/Twitter
De amerikanske myndigheder vil nu have adgang til dine konti på Facebook, Twitter og Instagram. Foto: Colm MacCárthaigh/Facebook/Instagram/Twitter

Når du ankommer til USA, så vil du nu blive spurgt om at udlevere dine informationer fra dine konti på Facebook, Instagram, Twitter og andre sociale medier.

Ifølge det amerikanske medie Politico er den amerikanske regering netop nu - og meget tys tys - begyndt at bede rejsende, der ankommer til landet, om disse personlige oplysninger.

Ifølge mediet sker det som led i en ny strategi, der skal hjælpe myndighederne med at spotte potentielle terrorister.

Påvirker 38 lande
De påvirkede turister er dem, der kommer fra de 38 lande, som er med i det såkaldte 'Visa Waiver Program' - og der er Danmark med.

Det har indtil videre betydet, at danskere har skullet søge om tilladelse til at komme ind i USA gennem ESTA (Electronic System for Travel Authorization), inden deres rejse til landet.

Men siden den 20. december har man nu også spurgt rejsende om navnene på deres konti på sociale medier.

Myndighederne har udtalt, at de ikke vil nægte nogen indrejsetilladelse, hvis man ikke ønsker at udlevere sine oplysninger.

Det er endnu uvist, hvor mange har givet sine informationer til de amerikanske myndigheder.

Se også: Kontant belønning: Disse øer vil betale dig for at besøge dem

111 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere