Vil sælge nye rejser efter konkurs

Det danske rejsebureau USATours.dk er netop gået konkurs. Direktør bag vil fortsat sælge rejser gennem andet bureau

USATours.dk har, som navnet indikerer, arrangeret rejser til USA. Gennem et andet selskab vil  Alexander Søderberg, der var administrerende direktør for USATours.dk, arrangere rejser til Europa. Arkivfoto: Sergi Reboredo/Ritzau Scanpix
USATours.dk har, som navnet indikerer, arrangeret rejser til USA. Gennem et andet selskab vil Alexander Søderberg, der var administrerende direktør for USATours.dk, arrangere rejser til Europa. Arkivfoto: Sergi Reboredo/Ritzau Scanpix
Følg Ferie

Det danske rejsebureau USATours.dk er for nyligt gået konkurs.

Dermed skriver bureauet sig ind som nummer 21 i rækken af konkurser, når det kommer til store, danske rejsebureauer, der har måttet dreje nøglen om som følge af coronakrisen.

Det skriver Standby.dk.

Konkursen stopper imidlertid ikke Alexander Søderberg, der var administrerende direktør og minoritetsmedejer for USATours.dk.

Han vil nemlig fortsætte med at sælge rejser - dog gennem et andet selskab.

- USATours.dk har ikke kunnet sælge rejser til USA i 19 måneder. Så jeg måtte trække en streg i sandet nu, vi har mistet to højsæsoner, to somre, sidste år og i år. Det har været katastrofalt, siger Alexander Søderberg til Standby.dk.

- Vi prøver at drive det videre i et andet rejsebureau, VisionTravel.dk, der primært sælger Europa-rejser. Jeg ejer Visiontravel, som åbnede i december 2020. Hér prøver vi også nu at sælge USA-rejser, men i et meget mindre set up og totalt omstruktureret.

Koster tocifret millionbeløb
USATours.dk har i perioden 26. januar 2012 til 2. juli i år været registreret hos Rejsegarantifonden, som yder rejsekunder bistand i tilfælde af, at et bureau går konkurs.

Ifølge Rejsegarantifonden blev selskabets registrering slettet, da der manglede forhøjelse af den stillede garanti.

Rejsegarantifonden vurderer over for Standby.dk, at USATours.dk skylder fonden omkring seks millioner kroner for hjælpepakkelån.

Dertil antages det, at rejsebureauet skylder op mod 10 millioner kroner, hvad angår tilbagebetaling i forbindelse med kundekrav.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Kom nu ud af busken, Dyrby