Tør du stikke hovedet ind i gabet på den store dræberøgle Mossasuren? Kridthavets Tyrannosaurus Rex, som der er blevet fundet tænder fra i Møns Klint.
Eller stå ansigt til ansigt med den 12 meter lange sagnblæksprutte Kraken, der ifølge historien trak skibe ned på havets bund?
På Geocenter Møns Klint bliver alle kneb og effekter taget i brug for at give de besøgende en så autentisk oplevelse af fortiden som muligt. Og fortiden på Møns Klint - den var bestemt ikke for tøsedrenge.
Selv voksne kan nemt få udfordret modet i mødet med fortidens uhyrlige skabninger, men besøget på geocentret er ikke kun gys, gru og underholdning.
Det er også masser af læring om den fortid, der har udspillet sig, længe før Møns Klint blev kendt som et attraktivt udflugtsmål med idyllisk panoramaudsigt.

Gå tur med dinosaurer
I geocentret får 3D-filmen 'Walking with Dinosaurs' de fantastiske animationer dig til at føle, at du rent faktisk går sammen med dinosaurerne. Og der skulle også være garanti for et par hop i sædet af bar forskrækkelse.
Fortidens fascinerende kæmper spiller også hovedrollen i særudstillingen ”Den Første Dinosaur”, der tager dig med på en tidsrejse ud over det sædvanlige tilbage til Triastiden for 210 millioner år siden.
Udstillingen er baseret på fundene fra en ekspedition til Jameson Land i Grønland i juli 2012, som medarbejdere fra geocentret deltog i.

Fra sightseeing til safari i charmerende Boston
400 trappetrin
Selvom man nemt kan bruge mange timer i geocentret, er det også værd at sætte tid af til en vandring på klinten.
Møns Klint med sine over 100 meter høje kridtklinter er en af landets mest fascinerende naturseværdigheder, og det er en udfordring for hele familien at forcere de mere end 400 trappetrin mellem klintens top og stranden nedenunder.
Et par timer i naturen giver garanti for trætte børn om aftenen, men vandreturen giver også mulighed for at gøre spændende fortidsfund.
Det mest almindelige fund på klinten er vættelyset, som der er gode chancer for at få øje på. Faktisk bliver der fundet tusindvis af disse fossiler i området hvert år, men hvad er det så for noget, disse vættelys?
Med lidt god fantasi ligner det en tand fra en dinosaur, men faktisk er vættelyset rygskjoldet fra en slags 10-armet blæksprutte, der har levet her i fortiden.
Efter et besøg på Møns dramatiske klint og geocentret er konklusionen klar: Møn er bestemt ikke for tøsedrenge, men til gengæld en oplevelse for hele familien.

OBS: På hjemmesiden www.moensklint.dk finder man information om åbningstider, billetpriser, events osv.
Denne artikel er skrevet på journalistens eget initiativ og egen regning.