Vildt verdensrekordforsøg: Dansker sejler i kano blandt krokodiller og pirater

Dansk eventyrer på ekstrem rekordsejlads: Sejler rundt om Ny Guinea i kano

Se den smukke video fra Thors sejlads her. Video: thordox.dk
Følg Ferie

36-årige Thor F. Jensen er i gang med et ekstremt og farligt rekordforsøg. Han har nemlig sat sig for at foretage verdens første sejlads hele vejen rundt om verdens næststørste ø, Ny Guinea, i en traditionel udriggerkano.

Den danske eventyrer sejler sammen med to sømænd fra Papua Ny Guinea, der lærer ham at sejle og leve som en indfødt. Efter mere end 12 måneder er trioen endnu ikke nået i mål, og deres midler er for længst brugt op.

- Vi forlod Daru for en uge siden. Foran os venter Ny Guineas største flod Fly River, hvor der var et piratangreb for en måneds tid siden og selvfølgelig masser af saltvandskrokodiller. Men den største udfordring bliver nok at navigere de store bølger, som der dannes, når flodens vandmasser kolliderer med bølgerne fra Papuas Golf, skrev Thor F. Jensen til Ekstra Bladet for en uge siden. 

Kanoen, der er navngivet Tawali Pasana, har nu passeret Fly River og er lige nu på land i Baimuru og venter på, vejret ikke er så hårdt.

- Vi har kastet anker i en lille å ved flodmundingen. Herfra kan vi nemt komme ud på havet, skriver Thor F. Jensen på sin Facebook, hvor man næsten dagligt kan se opdateringer fra eventyreren.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Her er trioen nu. De skal retur til Ny Guineas østligste punkt, Tawali, for at nå hele vejen rundt. Foto: Google Maps
Her er trioen nu. De skal retur til Ny Guineas østligste punkt, Tawali, for at nå hele vejen rundt. Foto: Google Maps
 

Tidevand og saltvandskrokodiller
En forsinkelse af tilladelser betød, at Thor F. Jensen og de lokale sømænd, brødrene Sanakoli og Justin John, har måttet sejle på den mindst gunstige tid af året. Først op ad den udsatte nordkyst mod kraftfulde monsunvinde og store Stillehavsdønninger, og efter de rundede Sorong på vestkysten, blev også tidevand og saltvandskrokodiller en alvorlig trussel.

En desperat mangel på finansiering har været en konstant bekymring, og trioen har måttet fiske og fouragere for at få mad på bordet.

- Heldigvis har ekspeditionen fået stor støtte fra de mennesker, vi har mødt på vores vej - alt fra fiskere til stammehøvdinger og den indonesiske flåde. Men hvad der virkelig har gjort fortsættelsen af rekordforsøget muligt, er donationer fra loyale Facebook-følgere, som har betydet, at der kunne betales for forsikringer, tilladelser og få udskiftet udstyr, siger Thor F. Jensen.

Jubilæum
Den 30. august havde ekspeditionen jubilæum. Her var det et år siden, at de tre mænd stævnede ud fra Tawali.

Privatfoto
Privatfoto

(Se galleri og video herunder hvor Thor F. Jensen møder en mand, hvis forfædre var kannibaler)

Mere fra Ekstra Bladet+

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind