Annonce:
Annonce:

Wuhan kan blive ny turistmagnet

Udbruddet af coronavirus kan gøre den kinesiske millionby til et nyt hotspot for ’dark tourism’, mener turismeforskere

Trods sine 11 millioner har Wuhan holdt lav profil i verdenspressen. Det ændrede sig 23. januar, da udbruddet af coronavirus lukkede byen ned. Foto: Shutterstock
Trods sine 11 millioner har Wuhan holdt lav profil i verdenspressen. Det ændrede sig 23. januar, da udbruddet af coronavirus lukkede byen ned. Foto: Shutterstock
Annonce:
Følg Ferie

I 2019 valfartede turister til Chernobyl, da en populær HBO-serie skabte massiv hype om det tidligere sovjetområde, der i 1986 blev ramt af en atomkraftulykke.

Turismeforskere kalder fænomenet for ’dark tourism’. Kort fortalt går det ud på, at folk rejser til steder forbundet med død, krig og katastrofer. Af andre destinationer i den dystre kategori finder man Ground Zero i New York, Killing Fields i Cambodia og koncentrationslejrene fra Anden Verdenskrig.

Nu taler turismeforskere om, at Wuhan kan blive næste store hit på ’dark tourism’-fronten.

Den kinesiske millionby, der tæller 11 millioner indbyggere, er blevet verdenskendt som arnestedet for coronavirus.

- Mange personer uden for Kina havde aldrig hørt om Wuhan indtil for nylig. Jeg forventer, at der vil være en kortvarig interesse for at besøge byen, siger Donna Chambers, der er turismeforsker ved University of Sunderland, til The Telegraph.

Annonce:

Der går en lige linje mellem ’dark tourism’ og sociale medier, mener en anden turismeforsker, Andreas Papatheodorou, der er ansat ved University of the Aegean.

- I dag har mange rejsende et behov for at vise, at de er eventyrlystne. Disse rejsende sætter nye trends ved at tage til steder, som ikke mange har besøgt, og som måske er risikofyldte. De bliver de første til at tage til Wuhan, for de ønsker at vise, at de er modige, siger Andreas Papatheodorou til The Telegraph.

Hvordan endte virussen i mennesket? Her er coronauhyret

Det kan du opleve i Wuhan
Især byens berygtede fiske- og dyremarked, der af mange menes at være årsag til virusudbruddet, forventes at blive en sand turistmagnet, så snart myndighederne i Kina åbner grænserne for udenlandske rejsende.

Wuhan, der er hovedby i provinsen Hubei, byder også på turistattraktioner af den mere uskyldige slags.

Annonce:

For eksempel løber Asiens største flod Yangtze igennem byen. På smog-frie dage kan du nyde udsigten over byen fra Det Gule Tranetårn, eller du kan tage en afstikker til East Lake og falde i svime over områdets smukke natur.

Endelig er der også Hubei Provincial Museum, der mere end 200.000 genstande er et sandt skattekammer for centralkinesisk kultur. Hvem ved, måske laver museet en dag en udstilling om viruspandemien i 2020.

Læge: Coronavirus i Europa allerede sidste år

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Nej, Mette - Danmark kan ikke mere nu
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: