Zoneopdelte hoteller storhitter

Et stigende antal resorts inddeler hotelområdet i zoner, som er forbeholdt bestemte grupper gæster – det sender kundetilfredsheden i top

Flere zonehoteller er på vej. Her ses 'voksen-zonen' hos hotellet Riu Touareg på den afrikanske øgruppe Kap Verde. Foto: Star Tour
Flere zonehoteller er på vej. Her ses 'voksen-zonen' hos hotellet Riu Touareg på den afrikanske øgruppe Kap Verde. Foto: Star Tour
Følg Ferie

’Ingen adgang for børn ved dette pool-område’. Det er den barske virkelighed, som danske børn må sluge, hvis deres forældre har valgt at checke ind på et zoneopdelt hotel. Børnene vil nemlig kun kunne plaske løs i det pool-område på hotellet, der er særligt forbeholdt for netop dem. Til gengæld slipper forældrene (og børnene) for sure miner og skarpe replikker fra andre gæster.

Og det er en populær ordning, fortæller et af de rejseselskaber, som tilbyder ophold på zonehotellerne.

- Tidligere har især parrene været bange for at ende ved en pool med larmende børn. På zoneopdelte hoteller er der plads til alle, og man kan have mange forskellige ferieoplevelser på samme sted, forklarer Nikolai Johnsen, der er pressechef hos Star Tour.

Godt til generationsrejser
Zonehotellerne passer også godt til generationsrejser, hvor flere generationer i familien tager på ferie sammen. Her kan børnene spise burger og pomfritter og plaske rundt i poolen dagen lang, mens den ældre generation kan svømme i ro og mag og nyde gourmetmad i den anden ende af hotellet.

- Vi ved fra masser af hoteller, at det er et problem at blande f.eks. konferencegæster i jakkesæt og feriegæster i badeshorts. Hvis de to grupper opholder sig på hotellet samtidigt, kan det være en løsning at opdele hotellet i disse zoner, forklarer turismeforsker Jon Sundbo fra Roskilde Universitet og tilføjer:

- Det samme gælder, når man blander par, som er på romantisk get-away med børnefamilierne.

Ifølge Jon Sundbo ligger der også en økonomisk tanke bag ved zoneopdelingen.

Zonehotellerne har nemlig lettere ved at fylde hotellet op året rundt, når de kan huse både par, børnefamilier og konferencegæster, uden at grupperne forstyrrer hinanden.

De opdelte hoteller har vist sig at give flere tilfredse gæster.

Og det driver udviklingen i retning af endnu flere zonehoteller i fremtiden.

- Vores kundetilfredshed er konsekvent højere på hoteller med zoneinddeling, fordi gæsterne får opfyldt lige præcis deres behov.

- Derfor vil vi skabe endnu flere zonehoteller fremover, fortæller Nikolai Johnsen fra Star Tour.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Langt de fleste pampere ender heldigvis med at blive drivvåde