Zoo i shitstorm: Tvinger tiger til at brøle

På en video fra en thailandsk zoologisk have kan man se dyrepasseren blive ved med at prikke til tigeren for at få den til at brøle

Se tigeren blive prikket foran turister her. Video: Edwin Wiek

En zoologisk have i Pattaya er endt i en regulær shitstorm efter en video af en af deres dyrepassere, som igen og igen prikker til en tiger, er gået viralt.

Det skriver AFP.

På videoen, der blev delt mandag og siden da er blevet set mere end to millioner gange, kan man se dyrepasseren prikke til den fastbundne tiger med en pind for at få den til at brøle, mens turister skiftes til at få taget billeder sammen med den.

- Tigeren bliver prikket til hver dag, så den brøler på billederne med turister, skriver Edwin Wiek, der delte videoen på Facebook, og som er stifter af dyrevelfærdsorganisationen 'Wildlife Friends Foundation Thailand'.

Se videoen i playeren øverst oppe.

Skræmmende video: Nygift brud bidt af haj

Medarbejder arbejder der ikke mere
Dyre-selfies er en lukrativ forretning i Thailand, hvor det blandt andet er muligt for turister at ride på elefanter, holde aber eller klappe en tiger, men landets måde at benytte de vilde dyr til at tjene penge på har længe vakt kritik fra dyrevelfærdsorganisationer verden over, som kalder metoderne for dyremishandling.

Den zoologiske have i Pattaya har efterfølgende været ude og tage afstand fra hændelsen og fortæller til AFP, at den pågældende medarbejder nu er flyttet hen i en anden jobfunktion.

- Ejeren elsker dyr og vil ikke tillade, at hans medarbejdere mishandler hans dyr, siger en talskvinde fra den thailandske zoo.

Ifølge AFP reklamerer man på zooens hjemmeside dog stadig for et dagligt show, hvor man kan se en mand slås med de bare næver mod krokodiller.

- Vi mener, at det bør forbydes at tage selfies med disse vilde dyr, siger Edwin Wiek og påpeger, at det ikke kun er dyrene, der lider, men at turister også risikerer varige mén:

- Hvert år bliver hundredevis af mennesker bidt eller revet i denne slags situationer.

Borgmester advarer turister: - Hvis de bliver dræbt, er det vores skyld

Elefant slået til den brækker benet
Videoen af tigeren, der bliver prikket, er blot det seneste eksempel på dyr, der bliver mishandlet i turismens tegn.

Så sent som for to uger siden dukkede en video op af en indisk elefant, der brutalt bliver tæsket med kæppe af tre mænd.

På den rystende video kan man se elefanten være bundet fast til et træ, hvorefter de tre uidentificerede mænd skiftevis slår den med kæppe. Selvom elefanten kollapser på et tidspunkt, fortsætter mændene med at tæske løs på den, indtil den til sidst brækker benet.

- Den forfærdelige brutalitet, der på skjulte optagelser er filmet af vores supportere, viser en form for tortur, der bliver kaldt 'ketti azhikkal', som er beregnet til at få elefanten ud af sin 'musth', der er perioden omkring parring, hvor testosteron-niveauet er meget højt, fortalte direktøren for organisationen 'Humane Society International', Duncan McNair, til Daily Mail tidligere på ugen.

Se den hjerteskærende video herunder. Vi advarer mod stærke billeder.

Hjerteskærende video: Elefant bliver tævet til den brækker benet