Anmeldelse: Penélope Cruz på sexklub

Det spanske temperament fornægter sig ikke i det skæve drama 'Ma Ma'

Se traileren til 'Ma Ma'

Ma Ma. Instr.: Julio Medem. Premiere d. 17. marts 2016

Hvad er din bedømmelse?
Tak - Du har givet

Dødelig brystkræft, dampende sexklubber og bristede fodbold-drømme er blot nogle af ingredienserne i denne spøjse, spanske gryderet af et drama.

Magda (Penélope Cruz) er alenemor med højt humør, hvis øjesten er den tiårige fodboldspillende søn Dani.

Penelope Cruz taber sag om bare bryster til Ekstra Bladet og skal nu betale 25.000 kroner i sagsomkostninger til chefredaktør Poul Madsen. (Foto: AP) Intl. kendte - 2. feb. 2015 - kl. 10:45 Penélope Cruz taber sag mod Ekstra Bladet

Livsglæden bliver dog alvorligt amputeret, da hendes læge Julián konstaterer tilstedeværelsen af en aggressiv form for brystkræft. Magda finder en slags trøst midt i sygdomshelvedet i et tilfældigt møde med Real Madrids talentspejder, Arturo, der ligesom vor hovedperson har døden åndende i nakken.

Friskt pust
Det er lang tid siden, jeg har set en lignende rodebunke af løse (men gode – og i øvrigt fermt fotograferet) idéer og flagrende magisk-realistiske lag, der er så velfungerende som i Julio Medems manuskript og instruktion.

Penélope Cruz er en væsentlig årsag til at koncentrationen fastholdes i et plot, der fra start til slut virker som et friskt, originalt og uforudsigeligt pust i genren 'sygdomshistorier på film'.

Døden er en varm vind, der blæser igennem stuerne – i hvert fald i filmmageren Julio Medems optik.

Cynthia Nixon spiller den kræftsyge mor og Christopher Abbbot sønnen i den
voldsomt nærværende 'James White'. (Foto: Reel Pictures) Filmanmeldelser - 25. feb. 2016 - kl. 15:35 Anmeldelse: Festaben og den kræftsyge mor

Ma Ma. Instr.: Julio Medem. Medv.: Penélope Cruz, Luis Tosar, Teo Planell m.fl. 122 min. Premiere d. 17. marts 2016

8 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!