Åh nej:'Rita' er ved at blive som de andre

Den rapkæftede skolelærer er ved at få slebet kanterne af, hvilket desværre går ud over underholdningsværdien

Ungdomsveninderne Lea og Rita er ved at hinde hinanden igen over rødvinen. Foto: TV2
Ungdomsveninderne Lea og Rita er ved at hinde hinanden igen over rødvinen. Foto: TV2

'Rita'. Sæson 4, afsnit 4. Konceptuerende instruktør: Lars Kaalund. Hovedforfattere: Christian Torpe og Jannik Tai Mosholt. TV2, 11. september.

3
3.5
Hvad er din bedømmelse? Din bedømmelse er modtaget

Efter sidste uges afsnit, hvor de didaktiske moraler nærmest stod i kø, så man i den grad følte sig hensat til skolebænkens hårde sæder, var 'Rita' igen tilbage på charmerende slingrekurs her til aften, hvor der endnu blev løftet en lille flig af Ritas baggrundshistorie, der som de flest nok allerede har gennemskuet rummer årsagen til at den voksne Rita har det noget svært med at knytte varige bånd til andre mennesker.

Men det bliver der måske også rådet bod på nu, hvor hende og Lea er ved at finde melodien sammen igen, uden at vi dog stadig har fået en forklaring på, hvorfor det i sin tid gik galt mellem dem. Men mon ikke den historie foldes ud i et af de kommende afsnit?

Se også: 'Rita' er yderst kedsommelig

Selv provinsbyen Lundsager er hun ved at slå sig til tåls med i erkendelse af, at hun måske selv bar en del af skylden for, at det tilsyneladende gik så galt engang for længe siden.

Hvis det fortsætter sådan, ender det hele jo i den rene fryd og gammen, og så er der jo ikke meget 'Rita' tilbage. Sæsonen tyder da også præg af, at vi skal have skabt så megen ro omkring Ritas figur, at vi kan tage afsked med hende uden for store afsavn og uopklarede spørgsmål. Der hvor udvikling og afvikling kommer til at ligne hinanden til forveksling.

Se også: 'Rita' brækker sig over det hele

Der er dog stadig masser af detaljer at glæde sig over - ikke mindst scenen hvor Knuds røvirriterende forældre viser så megen omklamrende forståelse og rummelig overfor Liams arbejdsløse, enlige far, at han ender med stikke dem en flad. Det kunne man ærlig talt godt forstå.

Også sjovt at se, hvor meget verden har ændret sig siden 1985, hvor det i dag nærmest virker chokerende, at se folk ryge omkring middagsbordet sammen med deres børn. Så på nogen punkter er tingene da gået i den rigtige retning.

Så må vi bare håbe på, at manuskriptet ikke også ender med at gøre Rita alt for konform og veltilpasset. Det er jo ikke derfor, at vi trods alt holder af hende.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Mest læste
Seneste i flash!
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen