Anmeldelse: Alt går fra hinanden, babe

Ingen træthedstegn at spore i ’Arvingerne’, der fortsætter familiedansen på afgrunden

Frederik er ikke meget for at tage imod (tiltrængt) hjælp i 'Arvingerne'. (Foto: Per Arnesen / DR)
Frederik er ikke meget for at tage imod (tiltrængt) hjælp i 'Arvingerne'. (Foto: Per Arnesen / DR)

 
Arvingerne, sæson 2, afsnit 5. DR1, 30. januar

Tingene spidser for alvor til her i femte afsnit af ’Arvingerne’. Frederik er moden til indlæggelse, Grys facade krakelerer for en gangs skyld, Mikkel har sit (og sin bror) at slås med og Signe komme op at toppes med begge sine familier. Alt i mens Thomas fortsætter med at bygge luftkasteller. Og selv om Signe prøver at stuve de mest presserende af problemerne ned i kælderen, så er det nok ret tvivlsomt, om de bliver der.

Gros forsøg på at dække over sit kunstfusk bliver også stedse mere panikslagne, og det ligger ligesom i kortene (eller i hvert fald i manuskriptet), at hun før eller siden må blive afsløret. Melody og Isa vendte også tilbage til åstedet. Lur mig, om der ikke  kommer noget rod ud af det. Ellers var der jo ingen grund til at skrive dem ind i historien igen.

42-årige Trine Dyrholm bliver bare bedre og bedre med årene. (Foto: DR) Anmeldelser Anmeldelse: Skuespillets kunst

’Hvorfor vil du ikke hjælpe mig?’ spørger Signe Gro med desperation i stemmen. Uden at få noget klart svar. Klare svar er i det hele taget ikke noget, man arbejder særlig flittigt med i familien Grønnegaard.

Og der er ikke noget at sige til, at Signe undervejs er ved at opgive ævred og sælge Grønnegaarden, hvilket ret beset ville være det mest fornuftige at gøre, da den dysfunktionelle familie derved kunne få løst op for i hvert fald nogen af de knuder, der binder dem sammen i uskøn forvikling. Det er ikke tilfældigt, at de bor i en ruin.

Thomas (Jesper Christensen) leder an i Melodys alternative navngivningsfest. (Foto: Per Arnesen) Anmeldelser Anmeldelse: Nye genvordigheder på Grønnegaard

Men det ville selvfølgelig ikke være særlig godt for tv-dramaet, så Signe besinder sig i sidste øjeblik. Heldigvis. For ellers havde vi andre jo ikke kunne nyde den groteske dans på de måske snart udfasede familiemønstres afgrund udført af en række af landets bedste skuespillere, der synes at inspirere hinanden til at yde deres ypperste.

Og man har på fornemmelsen, at det hele kun bliver en tand eller to værre. På den gode måde. Det virker nu heller ikke helt realistisk, at man får bundet alle sløjferne sammen i løbet af de nu kun to resterende afsnit, så lur mig, om vi ikke også får en sæson tre. Man har jo lov til at håbe. Det er i hvert fald ikke nogen træthedstegn at spore endnu.

Medv.: Trine Dyrholm, Jesper Christensen, Carsten Bjørnlund, Marie Bach Hansen m.fl.

Hver scene i 'Arvingerne' er gennemskrevet mellem 20 og 30 gange. (Foto: DR/Per Arnesen) TV Arvingerne: Så lang tid tager det at skrive manuskriptet  

 

0 kommentarer
Vis kommentarer