Okmans sidste dom: Retfærdigheden sejrede

Årets ’Robinson’ bød på den helt rigtige slutning, da sejren gik til Jeppe

'Robinson': Finalen, sendt på TV3 9. december 2013

Hvad er din bedømmelse?
Tak - Du har givet

– Jeg bliver fuldstændig vanvittig og raserer hele vores lejlighed, hvis ikke Jeppe vinder, var mine sidste ord, inden min mand og jeg satte os til rette for at se sidste afsnit af ’Robinson’.

Jeppe satte en stærk slutspurt ind og endte som fortjent vinder af 'Robinson Ekspeditionen 2013'. (Foto: Lotta Lemche). TV Jeppe vandt Robinson: Jeg spillede naiv og dum

Det er ikke fordi, vi har ret meget andet end IKEA i hjemmet, men han spurgte forsigtigt, om ikke vi kunne leve med at f.eks. Due løb med sejren – og jo, det kunne vi faktisk godt.

Se også: Jeppes hemmelige våben: Prut på planken

Hvert år hører man den ene ’Robinson’-deltager efter den anden ævle om at ville udfordre sig selv personligt. Det minder om en tom kliché, men lige præcis Due må om nogen kunne kigge tilbage på en personlig rejse, en personlig udvikling, som fyldte den vingeskudte due op med selvtillid.

Men retfærdigheden skete fyldest.

Se også: Robinson-Jeppe tog røven på pigerne

Det er edderrådme sjældent, det sker i et realityshow – men jo: Den falske hykler Tammaro røg ud som den første, og den pålidelige og stærke skolelærer Jeppe tog trofæet.

Hvad var det så for en sæson? TV3 havde lovet, at ’Robinson’ skulle tilbage til udgangspunktet. Med mere kamp, mere overlevelse og autencitet. Der skulle skrues ned for kendisser og manipulerende produktionsindblanding, og der skulle skrues ned for den stadigt mere råbende Jakob Kjeldbjerg.

Det lykkes faktisk, nogenlunde.

Dovne Robert var god underholdning
Man kunne dog ikke nære sig for at smide Dovne Robert ind i spillet, men på en måde kan man vel takke TV3 for at tage et socialt ansvar og hive en særdeles langtidsledig ud af systemet. Og til min store fornøjelse holdt Jakob sig fra at spille hovedrollen som den indignerede ø-herre. Der er sgu så mange programmer, hvor værter og dommere opfører sig som hovedpersoner, mens deltagerne blot er statister. Jeg nævner blot ’Vild med dans’ …

Dovne Robert viste sig ikke overraskende god underholdning, han var sådan cirka ligeså doven og påståelig, som man kunne forvente, og holdspillerne Patrick og et par andre blev præcis så provokeret, som det kunne forudses.

Der var et par enkelte store personligheder i sæsonen 2013.

Udover den skvulpende Due, der fandt land under fødder, havde vi blandt andet den besynderligt aggressive Marttin.

Og så var der den lidt kvabsede blegfis Patrick, som tog verbalt revanche, da han både ville knalde Morten ned med en spade og skummede over Robert i voldsomme vendinger. Jo, Patrick viste kløer. Han vandt ganske vist intet – kun kameratid, når han bramfrit delte nedladende bemærkninger og stemte imod egne.

Sæsonens største hykler
Så var der Tammaro. Set fra min sofa har hun fra dag 1 taget trofæet som sæsonens største hykler. Med endeløs pladder og kævl og alt for mange ord, har hun kunnet bilde sit hold en masse ind – og måske også sig selv, hvem ved.

Helt grinagtigt blev det, da hun i sidste afsnit stemte på Marttin som finalist med begrundelsen, at nu blev det ’lidt spirituelt. Hun måtte ’mærke efter’. Marttin ’havde brug for hendes stemme’.

Du godeste. Hun må have meget små tanker om sine medspillere, hvis hun tror, at nogen hoppede på hendes vrøvl.

Sandheden er, at Tammaro er et lille menneske, der blev fornærmet over at blive gennemskuet og udstillet af Due. Længere er den ikke.

Trekløveret Backer, Mikkel og Marttin stod også for en del af den genre. Det er underholdende, så meget man kan bilde sig selv ind, når blot andre klapper én nok på skuldrene.

Alt i alt en underholdende sæson med de sympatiske, de enerverende, de storskrydende og de retfærdige.

De bidrog alle til vores følelser – men det var den sympatiske søn af Grethe, som vandt. Det eneste rimelige og den smukkeste afslutning.

Mener du også, at Jeppe var den rigtige til at vinde årets 'Robinson'? Deltag i debatten nedenunder!

0 kommentarer
Vis kommentarer