Arvingerne III: Ingen vej tilbage

Seriens tredje sæson tog en overraskende dramatisk drejning i andet afsnit

Frederik (Carsten Bjørnlund) får i den grad hænderne fulde i andet afsnit af 'Arvingerne III'. Foto: Per Arnesen
Frederik (Carsten Bjørnlund) får i den grad hænderne fulde i andet afsnit af 'Arvingerne III'. Foto: Per Arnesen

'Arvingerne III', afsnit 2, DR1 i aftes

Hvad er din bedømmelse?
Tak - Du har givet

Hvis definitionen på en god tv-serie er, at man ikke kan vente med at se næste afsnit, så lever 'Arvingerne III' i den grad op til kriterierne. For man må sige at andet kapitel i den afsluttende sæson af familie-sagaen sluttede af med en - i hvert fald for mig - overraskende cliffhanger. Men da vi jo stadig  befinder os på old school flow-tv, må vi altså vente en hel uge i spænding. Hvilket selvfølgelig også kan have sin charme.

Og så burde de sidste minutter af aftenens afsnit, hvor vi oplever familiemedlemmer og kollegaers reaktion på katastrofen være obligatorisk stof på enhver skuespiluddanelse. Det var jo ren mesterklasse. Hvor eksempelvis Trine Dyrholm igen viste sin eminente evne til at sige en hel masse uden åbne munden overhovedet.

Se også: Arvingerne-stjerne: Det har været nogle vilde år  

Og så var det et ret raffineret dramaturgisk træk, at lade os følge skattejagten under Melodys børnefødselsdag sideløbende med at der blev ledt med lys og lygte efter Hannah på Grønland.

Vi har nu passeret point of no return, og mon ikke et af de centrale omdrejningspunkter fremover bliver forældrene Frederik og Solveigs reaktion på deres tab? Mit bud er at det bliver med henholdsvis benægtelse og skyldfølelse. Men vi får se. Og mon ikke Gro nu får sit at se til med både Kunsthallens bestyrelse og sin unge elsker?

Se også: Dyrholm tilbage foran linsen efter instruktørjob  

Lur mig om ikke også Signe og Karins økologiske svinebrug løber ind i problemer fremover. Vi får se.

Igen blev det understreget, at den helt store styrke i 'Arvingerne' ikke så meget er de ydre handlingstråde (der for det meste bestemt ikke fejler noget), men den indre dynamik skuespillerne imellem. Det er ganske enkelt ensemblespil fra allerøverste hylde, som sætter en tyk streg under, at DR Dramas helt store force er de karakterbårne skæbnefortællinger.

Konceptuerende instruktør: Heidi Maria Faisst. Hovedforfatter: Maya Ilsøe. Medv.: Trine Dyrholm, Carsten Bjørnlund, Mikkel Boe Følsgaard, Marie Bach Hansen m.fl.

61 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Hent flere