'Badehotellet' bedre end nogensinde

Fjerde sæson var den absolut bedste hidtil i den populære og udskældte serie, der selvfølgelig fortsætter med en ombæring mere

Skuespillerinden Birthe Neumann spillede i fjerde sæson overfor sin mand- hør mere her (Foto: Linda Johansen)

'Badehotellet - sæson 4'. Afsnit 7:. TV2, 6. marts.

Sæsonen på Andersens badehotel er slut for denne gang. Og det oven i købet med en stigende formkurve. Figurerne - i hvert fald en del af dem - har tilmed undergået noget der kan minde om en udvikling.

Fie er stadig så ejegod, at det nærmer sig det irriterende og grosserer Madsen og Edward Weyse fremstår endnu som hult klingende postulater. Men eksempelvis Alice Frigh trådte endelig i karakter, da hun satte sin stud af en mand på porten. Og seriens eksempel på den moderne, frigjorte kvinde, Amanda, besluttede sig for at starte sit eget reklamebureau - godt nok ved hjælp af farmands pengepung, men alligevel.

Se også: 'Badehotellet' om anmelder-hug: Det er næsten ikke til at holde ud

Hvorimod Ditmar igen faldt til patten og forlovede sig med sin belastende kusine Mitzi i stedet for at følge sit hjerte og sin seksualitet. Til gengæld smed fru Aurland endelig kortene på bordet og der viste sig måske at gemme sig et menneske bag den stramtandede Lydia Vetterstrøm.

Aftenens store dramatiske omdrejningspunkt var selvfølgelig den fejlslagne høst og Arne Kokholms konkurs, der var lige ved at rive badehotellet med i faldet. Men helt i seriens godhjertede natur blev det selvfølgelig afværget i sidste øjeblik. Vi skulle jo nødig få spoleret nattesøvnen.

Se også: 'Badehotellet'-stjerne kvæstet - premiere udsat

Stor dramatisk fortællekunst bliver det nok aldrig, og valget med at lade folk spille som om de deltog i et lystspil fra hedengangne tider er konsekvent stærkt distraherende. Men mange af de mest dilettantiske elementer er efterhånden forsvundet og der er tilmed kommet lidt kød på bordet i historien, hvilket har gjort kål på de mest søvndyssende stiltræk.

Så 'Badehotellet' endte faktisk med at være mildt underholdende. Tænk hvad det ikke kan ende med i sæson fem, hvis man beslutter sig for at tage sagen alvorligt. Men det er måske imod konceptet?

Konceptuerende instruktør: Fabian Wullenweber. Medv.: Rosalinde Mynster, Bjarne Henriksen, Lars Ranthe, Amalie Dollerup m.fl.

148 kommentarer
Vis kommentarer