Begivenhederne spidser til i 'Arvingerne'

DR's familiesaga holder stadig et solidt niveau uden spor at træthed eller tomgang

Gro (Trine Dyrholm) er igen i færd med at kaste sig over sit eget projekt og lade familien sejle sin egen sø. Foto: Henrik Petit
Gro (Trine Dyrholm) er igen i færd med at kaste sig over sit eget projekt og lade familien sejle sin egen sø. Foto: Henrik Petit

'Arvingerne III'. Afsnit 7. DR1, 12. februar.

Hvad er din bedømmelse?
Tak - Du har givet

Hannahs skygge hviler stadig tunkt over begivenhederne i 'Arvingerne III', hvor de unge kunstneres ophold på Grønnegaard får store konsekvenser for stedets øvrige beboere.

Gro er efter en kort stund, hvor hun troede, at hun ville tage mere vare på Melody igen begyndt at kaste sig over kunsten, og mon ikke hun sammen med Malik og de andre er på vej tilbage til Kunsthallen, hvor bestyrelsen godt kunne tænke sig at lukrere lidt på den megen medieomtale?

Se også: Dyrholm instruerede 'Arvingerne' i aftes: - Jeg kan godt blive nervøs

Imens er Emil - måske - på vej væk fra Grønnegaard, hvilket objektivt set nok ville være en rigtig god ide. Signe og Karin bliver beskyldt for at være 'øko-terrorister' og episoden afslører ikke bare, at der ikke altid er lige højt til loftet ude på landet, men også at Karin nok er mere radikal end Signe oprindelig havde gennemskuet. Mon ikke dagene for deres samarbejde er talte? Og Aksel er jo allerede videre nu, så ham kommer vi nok ikke til at høre meget mere til. Godt det samme.

Solveig er stadig på opløsningens rand og Frederik har også mere end svært ved at navigere i den nye virkelighed. Vi skal nok ikke forvente os nogen net, lykkelig afslutning på det hele, men det bliver alligevel spændende at se, hvordan forfatterne bag får samlet alle trådene op i de to sidste afsnit, som skulle være de allersidste i sagaen om Veronika Grønnegaards arvinger.

Se også: 4 stjerner til 'Arvingerne': Stadig interessant

Uanset hvad der sker, kan vi allerede nu godt konstatere, at de mange timer i selskab med den alternative og dysfunktionelle familie har været godt givet ud. Fremragende skuespil, gode karakterer og nærværende historier går aldrig af mode.

PS. Hvis du som jeg savner Jesper Christensen her i tredje sæson, bør du overveje et tage en tur i biffen og se ham brillere i rollen som Haakon d. 7 i  Erik Poppes medrivende krigsdrama 'Kongens valg', som hermed er stærkt anbefalet. 

Konceptuerende instruktør: Heidi Maria Faisst. Hovedforfatter: Maya Ilsøe. Medv.: Trine Dyrholm, Carsten Bjørnlund, Mikkel Boe Følsgaard, Marie Bach Hansen m.fl.

35 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere