Anmeldelse: 'Bedrag' - det er ikke godt nok

Efter tre timers tilløb er DRs drama-serie stadig ikke kommet op i omdrejninger

'Nicky og Bimse ligner noget fra Olsen-banden', skriver Ekstra Bladets anmelder og sender tre stjerner efter afsnit tre af 'Bedrag'. (Foto: Christian Geisnæs / DR)
'Nicky og Bimse ligner noget fra Olsen-banden', skriver Ekstra Bladets anmelder og sender tre stjerner efter afsnit tre af 'Bedrag'. (Foto: Christian Geisnæs / DR)

 
Bedrag - afsnit 3. Sendt d. 10. januar 2016 på DR1

Hvad er din bedømmelse?
Tak - Du har givet

En af fordelene ved serie-formatet er, at man kan tillade sig at bruge god tid på at etablere karakterer og miljøer. Men når man efter nu små tre timers spilletid stadig ikke har formået at skabe en historie, der for alvor fænger an, så har man altså et problem.

Ikke fordi 'Bedrag' er sindsoprivende dårligt tv – vi snakker trods alt ikke 'Badehotellet' eller lignende fortrædeligheder – men når nu Netflix og HBO med deres udvalg af mesterlige tv-serier blot er et klik væk, så skal man altså stramme balderne betydelig mere for at fastholde interessen.

Og da man ikke kan konkurrere på budget – selv om 'Bedrag' bestemt ikke ser billig ud – så må man jo fokusere på den gode historie og et fascinerende persongalleri.

Se også: Bedrag: Den ’gamle’ politi-helt Lie Kaas er blevet skurk

Halter gevaldigt
Og her halter det altså gevaldigt. Det er stadig ikke lykkedes at etablere et gennemgående, spændende plot og alt for mange af figurerne befinder sig stadig på skitseplanet, hvis de ikke er decideret karikerede. Det gælder ikke mindst de to småforbrydere Nicky og Bimse, der gebærder sig så gennemført tåbeligt, at det ligner noget fra 'Olsen-banden' eller en anden bedaget folkekomedie.

De er lige så dumme som de er forudsigelige, og mon ikke Nicky er den eneste, der hopper på limpinden, da Bimse ringer og foregiver at være i krise? Alle andre havde vist set den komme.

Se også: Anmeldelse: 'Bedrag' kom snublende fra start

Bundnaiv
Og er jeg den eneste, der har svært ved helt at tro på, at Natalie Madueños Claudia på den ene side er så skarp og på den anden så bundnaiv, at hun villigt lader sig køre rundt i manegen af Nikolaj Lie Kaas’ tilsyneladende skrupelløse kapitalist, der for at også de tungnemme kan være med, bliver udstyret med stavepladereplikker i stil med: 'Der er ikke plads til at tvivle'.

Thomas Bo Larsen kæmper en brav kamp for at få noget troværdighed ind i sin kliché af en antiautoritær politimand – desværre for det meste forgæves. Og nu skal han åbenbart også trækkes med en utro hustru.

52-årige Thomas Bo Larsen er blevet en voksen og ansvarsbevidst mand. Footo: Philip Davali. Kendte Thomas Bo Larsen: Datteren kalder ham dampbarn

Det eneste der for alvor fungerer upåklageligt i ’Bedrag’ er Tobias Wilners lydspor og den flotte titelsekvens. Men det er ligesom ikke helt nok. På den anden side kan det næsten kun gå fremad. Men helst med lidt mere sikre skridt fremover.

Bedrag - afsnit 3. Konceptuerende instruktør: Per Fly. Hovedforfatter: Jeppe Gjervig Gram. Medv.: Thomas Bo Larsen, Natalie Madueño, Nikolaj Lie Kaas, Esben Smed m.fl. DR1. Sendt d. 10. januar 2016

Thomas Bo Larsen fortæller om rollen som Mads Justesen.

Nikolaj Lie Kaas fortæller om rollen som Alexander 'Sander' Sødergren.

61 kommentarer
Vis kommentarer