Anmeldelse: Vild med Cirkus Arena!

Forestillingen ser nogenlunde så organiseret ud som popcorn, der popper

Patrick Berdino, Sara Maria Franch-Mærkedahl og James Sampson fra sidste sæson af 'Vild med dans' er med i årets forestilling i  Cirkus Arena. (Foto: Christian Warrer/Cirkus Arena)
Patrick Berdino, Sara Maria Franch-Mærkedahl og James Sampson fra sidste sæson af 'Vild med dans' er med i årets forestilling i Cirkus Arena. (Foto: Christian Warrer/Cirkus Arena)

Cirkus Arena, Bellahøj i København frem til 10. april. Derefter rundt i landet til over 100 byer.

Tiderne er strenge for dansk cirkus-kultur. Benneweis er slet ikke på landevejen i 2016, og onsdag kom meddelelsen om, at Cirkus Dannebrog er gået konkurs.

Se også: Cirkus Dannebrog er gået konkurs

Men ikke alt er sørgelige nyheder. Samme aften havde Cirkus Arena landspremiere.

Årets forestilling hedder 'Vild med cirkus!'. Patrick Berdino har bragt Sara Maria Franch-Mærkedahl og James Sampson med sig ind i manegen, efter at de er blevet venner i sidste sæson af 'Vild med dans'.

'Vild med dans'-trioen er på plads i årets Cirkus Arena-forestilling. (Pr-foto)
'Vild med dans'-trioen er på plads i årets Cirkus Arena-forestilling. (Pr-foto)

Den del af forestillingen er net uden at være prangende. James Sampson synger jo godt, Sara Maria Franch-Mærkedahl har ikke kun et meget langt navn, men også charme, og Patrick Berdino er helt tydeligt på hjemmebane.

Se også: Stuhr, stuhr problemer: Cirkusser i kamp for livet

Men deres replikker er kun lidt morsomme. Der har næppe været en manuskriptforfatter inde over.

Som popcorn
Nå, det er en bagatel i det store billede. Lad os se på lyspunkterne, for dem er der vældig mange af.

Mest imponerende er nok 'Nonstop Team'. En flok akrobater styrter sig ud fra tredje sals højde ned i en trampolin for straks efter at være oppe i lejligheden igen. I et væk.

Forestillingen ser nogenlunde så organiseret ud, som popcorn, der popper, men det er åbenbart, at artisterne skal være uhyre præcise, for at det ikke skal gå rivende galt.

Her er verdens hurtigste jonglør, Mario Berousek. Jeg ved ikke lige, hvordan man måler den slags, men imponerende er han i hvert fald.

Se også: Cirkus Benneweis trækker teltpløkken og dropper 2016

Det samme er 'Trio Creation'. Tre meget unge piger – omkring de 15 eller yngre – der er i stand til at stå på en hånd i vildt lang tid, mens de foretager sig de mest halsbrækkende ting.

Elefanter
Så er der jo dyrene. Sidste år var Uffe Holm sprechstallmeister, og jeg husker, at han erklærede:

- Cirkus Arena har 24 elefanter, men de 21 af dem er ude og bowle.

Jeg kan så konstatere, at det er de stadig. Men når vi taler afrikanske elefanter, så er tre faktisk et meget stort tal. Elefanter er jo i bred almindelighed en god idé, og Arenas elefanter bliver bedre for hver gang, man ser dem.

Det samme kan siges om Arenas søløver. De ligner et par dårligt pressede rullepølser, men de er rullepølser med charme.

Dromedarer
Patrick Berdino nøjes ikke med at debutere som sprechstallmeister. Han haler også seks dromedarer og lige så mange lamaer ind i manegen – imponerende og uldent er det.

Her er lige plads til at nævne, at Arenas husklovn, Jimmy Folco, faktisk er sjov, og at Arenas orkester er særdeles velspillende.

Kommer Arena i nærheden af dig, bør du overveje at tage familien ved hånden og gå i cirkus. Kommer Arena ikke tæt på dig, skulle du måske flytte dig lidt.

Cirkus Arena er i live. Tak for det.

Jimmy Folco faktisk er sjov, mener Ekstra Bladets anmelder. (Foto: Christian Warrer/Cirkus Arena)
Jimmy Folco faktisk er sjov, mener Ekstra Bladets anmelder. (Foto: Christian Warrer/Cirkus Arena)
 

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Hent flere