En sikker julegave-vinder

Ekstra Bladets anmelder har kigget nærmere på seks computerspil. Se, hvilket spil du skal købe til børnene i julegave

'Super Mario Galaxy' er et sikkert hit, mener Ekstra Bladets anmelder. (Foto: AP)
'Super Mario Galaxy' er et sikkert hit, mener Ekstra Bladets anmelder. (Foto: AP)

Computerspil er en dyr fornøjelse, og der er ikke noget mere skuffende end at stille 500 kroner på hylden kun få dage efter juleaften.

Derfor giver vi dig nu seks gode grunde til at lægge spil under juletræet. Spil, der med garanti vil hive familien enten hen foran fjernsynet i juledagene eller op i sofaen med en håndholdt konsol.

Se anmeldelser af de seks spil nedenfor:

'Super Mario Galaxy' (Wii). Andre formater: IngenSelv om Mario aldrig har været udtænkt som et børneikon, er den lille, buttede blikkenslager blevet en favorit blandt det yngre publikum.

I 'Super Mario Galaxy' vil de mindste i familien skulle bruge noget hjælp fra mor og far til spillets lidt sværere dele, men forældrene vil til gengæld ikke kede sig.

'Super Mario Galaxy' er omfangsrigt, fyldt til randen med gode ideer og uden tvivl det bedste spil til Wii i år. Hvis man vil have en oplevelse, der holder mere end et par dage, er rørlæggeren absolut at foretrække.

'Crash of the Titans' (X360). Andre formater: PS2

Crash er klassens frække dreng, og 'Crash of the Titans' er faktisk et godt børnespil. Udgiveren, Vivendi, har oversat alle stemmer og tekst til dansk, og stemmerne er indtalt med et glimt i øjet.

Spiloplevelsen set fra voksenhøjde er en noget rutinepræget præstation. Spillet gik dog glat igennem hos vores testpanel af børn, der nemt fandt rundt i spillets mange baner.

Sværhedsgraden varierer nogle gange lidt for meget og kan betyde, at en voksen skal træde til, men det er ikke noget, der for alvor skæmmer.

'Lego Star Wars: The Complete Saga' (X360). Andre formater: Wii, PS3, PC, Nintendo DS

Årets utvivlsomt bedste pakke til drengen eller den drengede pige er 'Lego Star Wars: The Complete Saga', der samler alle seks klassiske film i et lettilgængeligt, morsomt platform-spil.

Mulighederne er overvældende, og hvis man bestræber sig på at få alle guldklodser, karakterer, fartøjer og naturligvis gennemføre historien, er der ugevis af underholdning.

'The Complete Saga' er ikke et nyt spil i 'Lego Star Wars'-serien, så har dit barn allerede de to spil, er der desværre intet nyt.

'Guitar Hero III' (PS3). Andre formater: X360, Wii

De fleste kender til fænomenet luftguitar, men med 'Guitar Hero III' er der ikke længere nogen grund til at lade som om. Her får du en kopi af den velkendte, elektriske Gibson-guitar mellem hænderne.

Strenge er der intet af, men kombinationen af farvede knapper samt en strumbar til at skabe tempoet fungerer virkelig godt og får en til at føle sig som en ægte rocklegende.

Udvalget af musik er ganske godt, men hele konceptet er drejet omkring rock og heavy metal. Er man til det, er 'Guitar Hero III' årets bedste musikspil.

'SingStar' (PS3). Andre formater: Ingen

'SingStar' er nået langt på tre år, det bevidner de mere end 11 udgivelser fint. Men det er på tide, at der sker noget med selve konceptet, og det er kun til dels lykkedes for Sony i denne omgang.

'SingStar' er stadig en karaoke-maskine, og selv om de 36 medfølgende musiknumre er gode, får du først de rigtig fede numre, når du køber ny musik på nettet. Men det koster. Ti kroner per nummer.

Det, der for alvor er interessant i denne omgang, er online-delen, kaldet My SingStar. Her kan du uploade filmklip af dig selv samt dyste mod andre, og det fungerer upåklageligt. Men det fjerner ikke det skrigende faktum: Det kommer til at koste dig at blive en popstjerne.

'Pokemon Diamond', 'Pokemon Pearl' (Nintendo DS). Andre formater: Ingen

Endnu et år, endnu et Pokemon-spil. Men det lader ikke til at betyde det store for kvaliteten eller underholdningsværdien.

Spillet kræver lidt hjælp fra mor eller far, da der hverken er danske stemmer eller tekst. Det meste er dog selvforklarende, og da kampene virker som en slags avanceret omgang sten-saks-papir, bliver det aldrig rigtig svært.

Man kan også bytte sine indfangede pokemoner med vennerne via spillets indlagte Wi-Fi-funktion. Der er i øvrigt ingen mærkbare forskelle på 'Diamond'- og 'Pearl' versionerne, så gå efter den forside, der tiltaler dig mest.

Thomas Tanggård fra Danmarks største spilmagasin GameReactor anmelder spil i Ekstra Bladet hver fredag.

0 kommentarer
Vis kommentarer